Mozilla пуска безплатна VPN услуга за Firefox

Mozilla пуска безплатна VPN услуга за Firefox

Компанията Mozilla, която седи зад браузъра Firefox, винаги е била загрижена за поверителността на потребителските данни. Напоследък стават популярни услуги за виртуални частни мрежи (VPN), които имат редица преимущества срещу несигурни и съмнителни мрежи. Технологията криптира връзката между вас и отсрещния сървър, а това предотвратява прихващането на трафик от опасните атаки тип Man-in-the-middle (човек по средата), които биха могли да се извършат в отворени Wi-Fi мрежи. Те помагат и срещу следенето от различни рекламни мрежи и тракери, които понякога могат да са досадни за потребителите.

Досега Opera беше единственият по-популярен браузър, който предлага такава вградена екстра, но в тестова фаза вече има и такава добавка за Firefox. Повечето такива услуги обаче са платени, но Firefox Private Network засега е безплатна, макар че в бъдеще е възможно това да се промени. В момента услугата е достъпна само за потребители от САЩ, но ние успяхме с един лесен трик да я използваме и от България.

Трябва да направите следното:

- Отваряте браузър Opera
- Инсталирате добавката User Agent Switcher
- Пускате VPN услугата на Opera и избирате локация Americas
- Отваряте произволна страница
- Натискате десен бутон някъде в празното място на страницата → User Agent Switcher → Firefox → Firefox on Windows
- Отваряте този линк
- Натискате Add to Firefox
- Ще се свали един файл, който трябва да отворите с Mozilla Firefox, за да започне инсталацията на добавката. През нея ще можете да управлявате кога да бъде включена и изключена услугата.

Източник: Блог на Mozilla

Оферти на деня

  • в Opera oт години я има.
    Диян