Samsung Galaxy Quantum 2 включва квантов криптографски модул

Samsung Galaxy Quantum 2 включва квантов криптографски модул

Samsung и корейския оператор SK Telecom обявиха официално смартфона Galaxy Quantum 2, който е втория модел на компанията с вграден квантов криптографски модул за подобрена сигурност. Устройството наследява миналогодишния Galaxy A Quantum.

Смартфонът включва чип на ID Quantique, за който се твърди, че е най-малкия квантов генератор на случайни числа в света с площ от 2.5 квадратни милиметра. Чипът работи като създава шум с LED и го улавя чрез CMOS сензор. Това повишава значително защита на телефона срещу хакерски атаки.

Смартфонът предлага 6.7" AMOLED QHD+ дисплей с опресняване при 120Hz, чипсет Snapdragon 855+, 6GB RAM, и 128GB разширяема памет. Откриваме още тройна основна камера с 64МР главен сензор с OIS, 12MР с ултраширокоъгълна оптика и 5МР макрокамера. Селфи камерата е 10МР и има автофокус. Батерията е с капацитет 4500 mAh и се зарежда при 25W.

Има вероятност устройството да се появи извън Корея като Galaxy A82. Сред другите особености на устройството са още GPS, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth, NFC, Samsung Pay, USB Type-C и IP67 рейтинг за водоустойчивост. Смартфонът ще се предлага от 23 април в черно, виолетово и бяло, а в Корея цената му е 699 600 вона (622 долара).