Следващото медийно събитие на Apple е на 20 април

Следващото медийно събитие на Apple е на 20 април

Apple обяви, че на 20 април организира медийно събитие, на което очакваме да видим нови продукти. Събитието, което е първо за компанията през тази година, ще премине под надслов Spring Loaded, а потвърждението идва часове след като датата беше разкрита от дигиталния асистент Siri. Както обикновеното презентацията ще може да се проследи онлайн през сайта на Apple.

Поканата не съдържа повече информация за планираните нови продукти, но вече има много слухове какво може да видим след седмица. Очакваме сред премиерите да има нови таблети iPad Pro с 11" и 12.9" дисплеи и по-бързи процесори, но освен това компанията работи и по други устройства, сред които са проследяващите аксесоари AirTags и обновени настолни компютри iMac.

Сред другите промени в новите таблети са MiniLED дисплей за по-големия модел, обновени камери и вероятно подобрен конектор с поддръжка на по-високи скорости на трансфер и съвместимост с повече външни монитори и решения за съхранение на данни. Според Bloomberg производството на по-голямото устройство е затруднено заради новия дисплей и в началото може да се предлага в ограничени наличности.