Дебютът на HP с Android

Дебютът на HP с Android
Първият таблет с Android на HP не може да предизвика кой знае какви емоции сред феновете на устройствата от висок клас, но все пак джаджата има големи шансове да спечели клиенти сред потребителите с ограничен бюджет. Както вече писахме, става дума за устройство, което ще се продава от април на цена от 169 долара и което предлага 7" дисплей с резолюция 1024 x 600 пиксела. HP Slate 7 залага на двуядрен процесор Rockchip с честота 1.6GHz, който не осигурява кой знае каква производителност и това се усети в работата на устройството, когато успяхме да го изпробваме по време на събитието Mobile Focus на мобилния конгрес. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean и до голяма степен е непроменена от HP.

Таблетът се оказа и неочаквано тежък, което вероятно се дължи на стоманената рамка в корпуса. Той е с меко на допир покритие, което улеснява захващането на телефона, а освен това изглежда много добре, особено в червен цвят. В него са поместени още 1GB RAM, 8GB флаш памет с опция за добавяне на допълнителна, две камери и дори стереоговорители, които се възползват от подобренията на технологията Beats Audio.

HP Slate 7 влиза в пазарна ниша, в която вече има голям брой от предложения и те най-вероятно ще се увеличават заради промяната на фокуса от големите таблети към по-малките и удобни за носене в движение. В нея вече е Nexus 7, който, макар и малко по-скъп, предлага по-висока производителност, благодарение на четириядрения процесор NVIDIA Tegra 3, така че ще е интересно да видим как предложението на HP ще бъде прието от пазара и как компанията ще продължи да развива портфолиото си след това.