Делото между Apple и Motorola в САЩ беше прекратено

Делото между Apple и Motorola в САЩ беше прекратено
Ако не успявате да се оправите в кашата от патентни спорове между Apple и останалите компании, не се притеснявайте, защото не сте само вие. За нас не е много по-лесно. Американският съдия от чикагския съд Ричард Поузнър, който се занимава с едно от делата на Apple срещу Motorola, в края на миналата седмица е решил да го прекрати. Според него двете компании не са успели да представят достатъчно убедителни доказателства за нанесени щети. Поузнър е познат и с по-ранните си коментари по повод на делото, че то е глупаво и абсурдно, но прекратяването е станало и без да остави възможност на която и да е компания да предяви нови претенции за нанесени щети.

Решението на съдията е победа за Motorola и косвено за Google, които са собственици на компанията и разработват Android. В същото време обаче Поузнър поставя под съмнение работата на адвокатите и в двете компании, твърдейки, че аргументите, които те са изложили в съда, са недостатъчни и че са допуснали грешки при подготовката за делото. Той споменава също, че от Motorola са подали оплакване срещу Apple, свързано с патенти, за които се предполага, че са лицензирани в условията на FRAND (fair, reasonable and nondiscriminatory). Последното със сигурност може да се отрази на резултатите от други съдебни битки, които Motrola води и в които същите патенти се споменават.

http://allthingsd.com/20120622/judge-dismisses-apple-v-motorola/

Препоръчани оферти

  • Време беше за малко проява на разум и оптимизъм в тази патентна лудница. Дано някои компании си вземат поука и да си озаптят лакомията и манията за величие. @[B]Parmenion[/B]: Авторите и редакторите на съдържание не би трябвало да се занимават с тагове. Това е работа на програмистите.
    Sage
  • Откажи се от уроците със таговете... от колко години стана да се постват грешни тагове не знам вече... това хора дето пишат новини за IT сектора да не могат да поставят един таг правилно е смешно просто...
    Parmenion