Детайли за два от очакваните смартфони с марката на Nokia

Детайли за два от очакваните смартфони с марката на Nokia

С наближаването на 2017 година расте и очакването около новите смартфони с Android с марката Nokia, които се кани да пусне финландската компания HMD. През последните месеци усилено се говори за премиерата на поне два нови модела и вече на няколко пъти се появиха изображения, за които се твърди, че дават поглед към дизайна на устройствата. Междувременно в интернет започнаха да изтичат и снимки на компоненти за очакваните смартфони. Детайлите около плановете на HMD все още са противоречиви, но засега се предполага, че първите два модела ще носят имена D1 и E1, а разликите между тях няма да са много големи.

Смята се, че и двата телефона ще имат екранна резолюция от 1080р, но дисплеите ще са с различен диагонал – 5” и 5,5”. Очакваме още метална странична рамка в по-евтиния модел и метален заден панел в по-скъпия, а освен това и двата ще работят с Android 7.0. Говори се, че D1 ще включва чипсет от серията Snapdragon 600, 4GB RAM и 64GB вградена памет, а освен това устройството вероятно ще има разположен върху предния панел сензор за отпечатъци, както подсказват появили се от Китай снимки.

В същото време Е1 няма да има такъв сензор и ще заложи на малко по-ъгловат дизайн. Всичко това подсказва, че телефоните ще са позиционирани в средния ценови сегмент, което ще даде възможност на HMD да провери дали марката на Nokia все още има притегателна сила, преди да пусне по-скъпи смартфони от по-висок клас. Премиерата на телефоните очакваме през идните месеци и не е изключено да се състои в рамките на мобилния конгрес в края на февруари, макар че има слухове и за поява на CES в началото на януари.

Източник: The Android Soul, Baidu


Втора употреба с гаранция

  • Щом и камерата ще е модулна... Дано поне е яка ... 😀 (beer)
    kan4oto72
  • Намирам го за логично. Всяка компания си има свой стил на който държи и определена форма която се стреми да променя не толкова много за да бъде модела уникален за всички останали марки. Така по-лесно ще привлечат феновете на марката отново към тях, просто напомнят че това е Нокия, а не нова такава със старото име. Ако бяха създали телефон който по нищо не приличаше на някой от старите, щеше повече да означава раждането на нова компания, а за тях е по-добре да ги оприличават на компанията която 6-7 години беше лидер при телефоните.
    feuer34
  • Телефона изглежда така, все едно Нокиа са си продължили работата по модел започнат преди 3 години :|
    board
  • На този предницата е All-glass. Много прилича на Lumia 930 / 950. Няма как бутоните да са там просто.
    abando
  • Аз пак да си кажа за 6 инчов дисплей. Дано пуснат и такъв!
    geleto_
  • На дизайн прилича на Lumia 930.
    Wallker
  • Какъв е проблема с бутоните? Ако не си обърнал внимание това не е целия телефон а само екранния модул.
    PoceH_BS
  • И да са, това не може да е финалния телефон. Виж този в черно и мястото на Андроид бутоните. Как ги виждаш да останат така?
    abando