Детайли за два смартфона с Android с бранда на Nokia

Детайли за два смартфона с Android с бранда на Nokia

Сайтът NokiaPowerUser споделя детайли за два от очакваните по-късно тази година смартфони с Android, които ще носят името на Nokia. Твърди се, че двете устройства са от висок клас и в момента се намират в прототипен етап на разработка, а детайлите за тях идват от запознат източник. Информацията разкрива, че телефоните са с метален дизайн, а Nokia възнамерява в маркетинга им да акцентира на имиджа си на създател на здрави смартфони и не е изключено устройствата дори да са с водо- и прахоустойчиви характеристики. Телефоните би трябвало да използват Android 7.0 Nougat, а сред посочените характеристики попадат дисплеи с диагонал 5,2” и 5,5”, които не е изключено да са с резолюция QHD.

Очакваме още подобрени камери, за които се споменава, че ще използват сензори с висока светлочувствителност, които ще са базирани на проучванията на Nokia по отношение на материала графен. Няма да са пропуснати и сензори за отпечатъци, а интерфейсът ще е базиран на подобрена версия на приложението Z-Launcher. Твърди се, че представянето на телефоните е планирано за края на тази година, но в зависимост от това как върви разработката премиерата може да бъде отложена за първото тримесечие на 2017. Както вече писахме, новите телефони и таблети с бранда Nokia ще се произвеждат от новата финландска компания HMD global, която има ексклузивни права над бранда и патентите на Nokia за период от 10 години.

Източник: NPU

 • Не е вярно. Последната истинска, ама баш истинска нокия е Nokia 808 Preview, първия телефон в света с 41mpx сензор и последния със Symbian os. ;) Иначе, не бих си купил нокиа с андроид - здраво устройство (може би) с бъгав и счупен софтуер. :D
  Wallker
 • Фините се опитват да капитализират фенщината към марката им. Няма лошо, в Европа и Русия може и да имат известен успех.
  vladovn
 • Съглесен съм с mathur лумия 930 е последната истинска Нокия.
  sgs_maniak
 • Колегата mathur ти е отговорил . И според мен 930 е последната истинска Нокия но всеки у свободен да си купи каквото го кефи . Тъкмо после ще споделиш впечатления
  sgs_maniak
 • Колегата mathur ти е отговорил . И според мен 930 е последната истинска Нокия но всеки у свободен да си купи каквото го кефи . Тъкмо после ще споделиш впечатления .
  sgs_maniak
 • То пък защото са се убили останалите да правят качествени телефони. Сони правят добри телефони, но от първата Зетка до сега, много не е променен като цяло, LG-от G2 досега не ми е харесал телефон; много шитни вкарани много нещо и лагва доста здраво затова, нямат и премиум модел с по-малък размер, Самсунг от край време не ми харесва заради евтините материали на изработка, макар че в последно време започнаха да се подобряват с доста модели, китайските телефони направо ме отвращават колко са грозни и бъгави, дори премиум моделите им изглеждат зле, лично мнение, макар че и за 100лв можеш да си купиш такъв да ти върши работа. Нокия винаги са били иноватори, сигурен съм че могат да се върнат в играта, нищо че от Майкрософт ги съсипаха с оная очилатата видра Илъп.
  feuer34
 • Nokia наистина правеха качествени телефони. Още имам една N8-ца, която е на 5 години и върви доста мазно за хардуера си с Belle Refresh, но липсата на приложения и е най-големият проблем.Щеше да е интересно как би изглеждал смартфон със Symbian и например Snapdragon 820, но за съжаление си остава само една мечта. :)
  stanchev36
 • NOKIA е от оно време , а китайчетата от ай шит...с розови лентички на ръчичката....:D:D:D
  mathur
 • Точно защото това е Нокиа трябва да са ниски, защото днес това име не говори нищо на никой. Но дано, дано да направят нещо интересно, аз бих си купил техен флагман с Андроид, стига да е на нивото на "големите".
  Holon
 • Мижави ценички няма как да имат защото това е NOKIA , все пак (angry)
  Peet76
 • Няма как от последен да станеш първи...убиха симбиан, бада - шмада. Пробваха с операционна система която никой не я използваше и пак нямаха особен успех. Сега 100 фирми имат Андроид и те искат да направят поредният Андроид- телефоните може да са хубави, но трябва доста да се постараят за да ги направят на нивото на Самсунг, Сони, Лг, Хтц и тн. Ако са с някакви мижави ценички като китайците може и да се продават.
  Holon
 • нито ще изкарат нещо уникално, нищо ще е кой знае колко по-качествено от останалите марки.. Защо трбява да се забиват някъде другите? Докото всички производители работят усилено и се опитват да изкарат нещо качествено и ново на пазара, къде беше Нокия? Може да се били най-добрите преди 20 години, но вече им се вижда края.. Освен няколко върли фена на марката да си купят въпросните модели от чувство на лоялност, едва ли ще има по-голям успех от приключението им с Майкрософт.
  maxito2
 • Това вече няма да е Истинската NOKIA...:|:|И аз искам да сменя 930 с друга Нокиа ....ама с коя??/
  mathur
 • Стискам палци тази Нокиа да е толкова добра колкото старата Нокиа. А ако и Блекбъри направят хубави телефони, то сантимента ми към качествените неща ще бъде погъделичкан доволно :P
  mobili
 • айде откога чакам моята любима марка пак да се включи в играта ;) дано произведат нещо уникално качествено като телефони и да забият останалите марки отново (no) където им е мястото! Усещам че до половин година или малко повече ще се обзаведа най-после с нова NOKIA (woo)
  Peet76