Deutsche Telekom може да купи GLOBUL

Deutsche Telekom може да купи GLOBUL
По информация нa Fox Business главният финансов мениджър на Deutsche Telekom Тимотеус Хьотгес е споделил, че компанията може да купи българския мобилен оператор GLOBUL, който беше обявен за продан от гръцкия собственик Hellenic Telecommunications Organization, познат и като OTE. Германците държат голям дял от гръцката компания, а от Fox Business посочват, че коментарът показва желанието на DT да помогне на гърците да съберат допълнителни средства.

В края на второто тримесечие GLOBUL има почти 4,4 милиона потребители, а продажбата е част от стратегията за рефинансиране на задължения с падеж през следващите две години и възлизащи на 3.4 милиарда евро, която включва едновременно удължаване на срока за плащане и намаляване на нетния дълг на компанията.

http://www.foxbusiness.com/technology/2012/08/09/deutsche-telekom-could-buy-bulgaria-globul-cfo/

 • БизнесмУнчо, работата си я има и се работи. И работата не е по-малко от тази в другите държави. Разликата е допотопната техника, ако изобщо има такава, ниските заплати и дебеловратите гнусни биснесмУнчовци. Не може за една и съща работа и едно и също натоварване да имаме десеторна разлика в заплащането. И държавата да ти вика не работите, имало лош материал. По този начин тя също участва в изкуственото поддържане на ниско заплащане. И да ще кажа че в България се работи доста и се плаща НИЩО. То остана ли нещо за произвеждане тук, прислужническа държава. Трябва всички да спрат да работят, да ги видим тогава бизнесмунчовците. Но това няма да стане, робски народ да се обедини. Всеки сам се спасява. Затова който има мозък и не може да приеме идеята да бъде роб в собствената си държава я напуска да си търси късмета другаде. Но на бизнесмУнчовците не им трябват умни и свободомислещи хора, на тях им трябват роби да ги експлоатират за възможно най-ниски заплати.
  Пинокио
 • те и сега дойче телеком бяха в глобул като акционер в оте и какво толкова се промени ? а за виваком може и да не си прав, като мтел го взе телеком аустрия да не би да стана по-добре да смениха мрежата с ериксон и голяма работа от това
  purko1
 • А гърците като излизат та какво... или пък Испанците... ФАЛИТ така или иначе.. понеже така бленуваният начин на живот и висок стандарт.. са КУХИ и неподплатени с реални резултати и финанси... лесно е да се стачкува..Работа трябва...не евтин тарикатлък и отбиване на номера.. както правим Всички на балканите.. а и не само.. и в крайна сметка... отклонението от темата стана доста голямо... дано ДТ купят глобул.. поне тях да ги развива някой... сделката за виваком излезе с най-лошият изход.. след като тюрксел отпадна и ги взе някакъв консорциум банки изсмукващи компании и целящи препродаване ...
  Loоper
 • Само дето аз си имам дъщеря на няма и 3 години и искам НАЙ-Д0БРОТО за нея сега!!! А не след 3, 5, 10 или 100 години!!! Луда държава, с луди управници(съответно)!!! Докато не излезем всички на улицата няма НИЩО да се промени!!!
  ion4ev