Дигиталната банка Bigbank стъпва на българския пазар

Дигиталната банка Bigbank стъпва на българския пазар

Своята работа в България започна една от най-бързо развиващите се европейски дигитални банки. Това е Bigbank, която е базирана в Талин (Естония) и ще е първата изцяло дигитална банка в страната. Банката оперира в Литва, Латвия, Естония, Финландия и Швеция, а дейността й е насочена към бизнес и индивидуални клиенти. Банката предлага финансови решения под формата на трансгранични услуги и в Германия, Нидерландия и Австрия.

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

„Bigbank стъпва на българския пазар с намерението да осигури модерни, надеждни и удобни услуги за банкиране онлайн. Виждаме голям потенциал за това в България, особено в условията на COVID, когато онлайн услугите са най-безопасни и следователно най-благоприятни за клиентите“, каза Мартин Лянтс, главен изпълнителен директор на Bigbank Group.

Банката стартира в България с потребителски кредити за индивидуални клиенти, а в близко бъдеще се планира и предлагането на депозити, жилищни заеми и още услуги, които Bigbank Group предлага на другите пазари. „Клиентите на банката в страната могат да посетят българския уебсайт на Bigbank още сега и да направят избор между няколко вида потребителски заеми с матуритет до 10 години, а процесът на одобрение обикновено отнема до 2 часа", посочва Ростислав Русинов, мениджър на българския клон на банката.