А1 изгради система за интелигентно видеонаблюдение в Пирдоп

А1 изгради система за интелигентно видеонаблюдение в Пирдоп

A1 обяви, че е изградила единна охранителна система за видеонаблюдение, която помага да се повиши безопасността по пътищата и да се осигури спокойствие на жителите на Пирдоп. Разработката включва 71 камери, които обхващат възлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства, детски заведения и др. и предават картина в реално време към софтуерна система. Разработката е изградена по поръчка на медодобивната компания „Аурубис България“.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Важна част от функциите на технологичната система е в подкрепа на дейността на районното управление на полицията (РУП) при предотвратяване на престъпления и нарушения на обществения ред и опазване на общинската и частна собственост. Проектът обхваща и преноса на сигналите от камерите до записващите устройства и станциите за наблюдение, което се извършва чрез оптична свързаност. Сигналът от камерите се предава към единна софтуерна платформа, която се базира на услугата A1 Video Security.

С въведеното от А1 технологично решение общинските власти и органите на реда в Пирдоп разполагат с единен команден интерфейс. Така те имат възможност да получават известия в реално време и могат да предприемат своевременни действия в случай на необходимост. Възможно е търсене в записите за движение в обхвата на камерите, а освен това със системата могат да се генерират и справки за инциденти и събития. Технологичната система използва цифрови технологии за IP пренос, цифров запис и дава възможност за паралелна обработка на видео сигнали, аудио и текст и интегриране на специализирани модули.