DigiTimes: Nokia и HTC ще представят телефони с Windows Phone 8 през септември

DigiTimes: Nokia и HTC ще представят телефони с Windows Phone 8 през септември
Подобна информация едва ли е много изненадваща предвид досегашните публикации по темата, но от DigiTimes също пишат, че през септември ще видим смартфони с Windows Phone 8 от Nokia и HTC. Според сайта двете компании са ускорили работата по моделите, като по този начин ще се опитат да компенсират спада в пазарните си позиции и да изпреварят очакваната премиера на iPhone 5 и на новия топмодел на Samsung (вероятно тук се визира Galaxy Note II).

Както знаем, Nokia се подготвя за първата част от тазгодишното издание на Nokia World, която ще се проведе на 5 и 6 септември в Хелзинки. Тя ще е предназначена за партньори на компанията и мобилни оператори и се предполага, че тогава Nokia ще представи първите си модели с новата платформа. По-късно през месеца очакваме компанията да има и други активности около Windows Phone 8.

За събитието на HTC няма конкретна информация, но не е изключено то да е свързано по някакъв начин с изложението IFA 2012 в Берлин. Все пак през миналата година компанията избра него за премиерата на моделите с Windows Phone 7.5 HTC Radar и Titan. Очаква се компанията да представи три модела с новата платформа, които да покрият различните ценови класове - нисък, среден и висок. Информация за устройствата вече се появи онлайн.

http://www.digitimes.com/news/a20120813PD204.html