Disney Plus вече е налична в повече страни в Европа

Disney Plus вече е налична в повече страни в Европа

Услугата за стрийминг на видео Disney+ дебютира през ноември в САЩ, като се радва на сериозен интерес от страна на потребителите. Досега в Европа тя беше достъпна само в Нидерландия, но вчера дебютира и в редица други страни на Стария континент.

Платформата вече може да бъде използвана в Обединеното кралство, Германия, Италия, Австрия, Ирландия, Швейцария и Испания. Цената на месечния абонамент в страните в ЕС, в които е достъпна, е 6.99 евро, а годишният е 69.99 евро. Предлага се безплатен пробен период от седем дни.

Disney+ ще е достъпна и като пакетна добавка от някои телекоми в държавите, включително Deutsche Telekom, O2, Telefonica и др. Очаква се през лятото платформата да направи дебюта си и в страните от Северна Европа, Белгия и Португалия.

Поради разпространението на новия коронавирус на континента, премиерата на услугата във Франция е отложена за 7 април. В останалите страни е намалено използването на широчинната лента за трансфер на данни с поне 25% от нормалното. За съжаление не цялото съдържание, което е налично в САЩ се предлага в Европа.

Източник: Disney