Дисплеите на Samsung Galaxy S, II и III един срещу друг в тест

Дисплеите на Samsung Galaxy S, II и III един срещу друг в тест
От компанията Display Mate, която е специализирана в калибрирането и оценката на дисплеи, са решили да изправят един срещу друг трите поколения на топмодела с Android на Samsung и да проверят как се е променял AMOLED дисплеят му в различните издания. Тестът избягва субективната оценка, като залага на измерването на различни параметри, така че дори може да мине за научен. Непроменена остава цветната гама, която е 138% от стандарта sRGB - това е причината показваните изображения да имат много по-наситени и нереални цветове. По отношение на цветната температура е отчетено разминаване, което например прави дисплея на Galaxy S III да синее в сравнение с идеалното бяло - телефонът е с цветна температура 7900 K вместо идеалната 6500 K. Все пак тук има подобрение и телефонът показва най-бялото бяло от трите устройства, а при Galaxy S то е най-синеещо. Трябва да се отбележи, че сините пиксели имат по-къс живот спрямо зелените и червените и затова колкото температурата е по-близка до идеалната, толкова по-добре.

Тестовете са установили и че максималната яркост на дисплея на Galaxy S III е значително по-ниска от тази на Galaxy S II и Galaxy S, a на свой ред те са с по-ниска яркост от повечето LCD екрани. Според Display Mate подобренията в енергийната ефективност и по-агресивното управление на енергия са довели до 75% ръст във времето за автономна работа с едно зареждане от Galaxy S към Galaxy S III. Проучването е показало и интересни неща по отношение на екранните отражения. Начин да бъдат преодолени е усилването на подсветката, но това се отразява не само на батерията, но и на живота на OLED панела. Samsung, изглежда, се справя добре с това и трите смартфона имат отразяване под 5%, но въпреки това Display Mate посочва, че този показател се влошава от Galaxy S към Galaxy S III.

Много повече данни от тестовете можете да намерите тук:
http://www.displaymate.com/OLED_Galaxy_S123_ShootOut_1.htm

 • Когато гледаш телефона централно бялото е малко по тъмно бяло, синеенето се забелязва, когато погледнеш екрана под ъгъл. В момента ползвам гс2/3 и цветовете са страхотни никой не може да ме обеди, че това е маркетингов трик! Наздраве.(beer)
  Ванката
 • Именно затова съветвам да не вярваш на очите си. При сърфирането в интернет се вижда ясно, че дисплеят синее. Белият цвят не е реален. Аз на моя S2 ползвам Sense 4 часовник. Синее много спрямо същия на ONE X.
  buttman
 • Не видях друго освен превъзходството на SGS2 над iPhone4 :P (beer)
  emosc [Vivacom]
 • По-добре не вярвай на очите си. :D Дисплеят синее. В момента го сравнявам с ONE X. Разликата е очевадна. http://www.youtube.com/watch?v=t78KfESnFE0
  buttman
 • Рискувам да се повторя относно "синеенето", но предпочитам да вярвам на очите си, а не на разни тестове (no)
  emosc [Vivacom]
 • +1. Мисля, че доста хора не знаят за тази опция. При мен също дисплея е на режим "Movie" :)
  emosc [Vivacom]
 • Насладата от Super AMOLED Plus никой не може да я замени, но за жалост корейците избраха SGSIII да е с по-кофти технология на дисплея от двойката. (no) Инак, за да не са много "крещящи" цветовете, слагайте опцията "Movie", стават по-"меки" и "топли".
  osama11
 • [Quote]избледнял от слънцето вестник.[/Quote] @centur, просто не знаеш, колко си прав само...имам едно DHD в мен и ти супер точно описа дисплея му!
  Ванката
 • Абе и ти си прав, но ме хваща яд, когато излезе подобна тема, и I-феновете започнат да ни заливат с тяхната обективност! Относно какво са казали, и какви тестове са правени от Display Mate ми е точно през оная работа, телефона ми е в ръцете батерията ми държи по 2-3 дни, говореше се за пиксели, които НЕ виждам (не съм снайперист), скороста му е убийствена при работа! Проблеми с wi-fi нямам връзва се бързо, и какво синее не ми е ясно. На мен ми писна с тия мянипулативни теми пълни с манипулативни тестове! Взимаш, тестваш, харесваш/не харесваш и купуваш!
  Ванката
 • Като не ти харесва - някой насила да те е накарал да си го купиш? Пренаситените и нереални цветове на мен ми допадат и вече като видя TFT все едно гледам избледнял от слънцето вестник. Дори S-LCD не може да замести насладата за окото Super-AMOLED.
  centur
 • Кво му се връзваш на тоя "умник?!Зарежи го да си троши главата!Предвид силните продажби на С3,ти да не мислиш,че конкуренцията седи със скръстени ръце и не се опитват да попречът на продажбите на телефона?!Зарежи не им се връзвай....
  t1ri
 • Абе не знам какво ти е ясно, обаче ми писна във всяка тема всичко да свързвате с iPhone. Никъде не съм го споменал ?! Че има един от най-качествените екрани - има, но също така вземи HTC ONE X, Sony S, Sony P и т.н., ще видиш че всички те реално имат по-качествени екрани с реалистични цветове и доста по-висока яркост. В случая Samsung правят евтин маркетингов трик с изкривяването на RGB-то, за да изглежда екранът по-цветен и готин, а колкото до синьото вместо бяло - нямам обяснение защо го правят, но е факт ! Това няма нищо общо с iPhone, така че моля ти се спри се до тук ....
  SwollenMembers
 • Ясно накъде отива темата щом е подхваната от теб! Относно темата на който му синее да не си го взема, а да си купи iphone. За мене тази тема е поредната простотия с цел създаване на напрежение между Samsung смартфон притежателите и великите iphone фенове!;)
  Ванката