Дисплеите на смартфоните ще продължат да растат през 2013

Дисплеите на смартфоните ще продължат да растат през 2013
В първите дни на новата година не е трудно да се прогнозират две от актуалните тенденции при смартфоните - диагоналът на екраните им ще продължи да расте, като надхвърли 5", и границата между телефон и таблет ще продължи да се размива. Освен това четириядрените процесори ще станат задължителна характеристика за моделите от висок клас, което най-вероятно ще доведе със себе си и батерии с по-голям капацитет. Източници на DigiTimes също потвърждават, че мощните устройства с големи екрани ще са сред основните акценти на изложения като CES 2013 в Лас Вегас и мобилния конгрес в Барселона.

Добрата новина е, че четириядрените чипове ще достигнат през втората половина на годината и до телефони от среден клас, благодарение на разработки на компании като MediaTek и Spreadtrum Communications. DigiTimes посочва, че скорошната премиера на Samsung Galaxy Grand демонстрира усилията на корейците да добави 5" екран и към моделите от по-нисък клас. Освен това цитират слуховете, че Galaxy Note III ще има 6,3" екран.

http://www.digitimes.com/news/a20130102PD200.html

 • Аз също използвам телефона си за браузване,но по-рядко през деня(все пак трябва и да се работи) и повече вечер у дома,с включено зарядно,на дивана.И все пак,ако някой иска да използва телефона си като пълноценна навигация(в планината например),трябва да е с размера на първите Benefon-и заради батерията.
  ne4o
 • Като пуснаха първият айфон, 3,5 инча ми се виждаше ужасно много. След това 4 ми се виждаха много. След това 4,3. Миналата година и ноут ми се виждаше ужасно голям, а сега ми се струва съвсем нормален. Хората привикваме към всичко. :)
  makeno
 • Въпросът не е да ти изкара втори ден, а да изкара в рамките на деня, което в 99% от случаите е невъзможно при определен стил на използване (Например усилено браузване).;)
  mkpetrov
 • Според мен,фирмите просто тестват потребителските нагласи,с тези огромни дисплеи.Едва ли някой ще произведе предварително милиони бройки с 6,1 инча.Всички видяха,как Samsung пробиха пазара с Note,когато дисплей от 4,3 инча се възприемаше като голям и сега търсят границата. А относно батериите,мисля че производителите ги правят такива,от каквито има нужда масовия потребител.Ние,участниците в този форум,не сме представителна извадка.Когато телефоните караха по седмица,оставах по-често с изключен телефон,заради паднала батерия,отколкото сега.Просто го включвам всяка вечер на зарядното,за да не се чудя дали ще ме изкара втория ден.
  ne4o
 • А аз не мога да разбера защо трябва дисплеят да е огромен, че да сложат читава батерия. В крайна сметка ако хората нямат нищо против да мъкнат такива големи телефони, едва ли ще им е проблем малко повече дебелина при по-малки габарити (Дебелината винаги е по-малък проблем от дължината и ширината). Лично аз бих купил телефон с по-малък дисплей, но с батерията на тези с най-големите. Въобще политиката на производителите винаги е изключително не-гъвкава, колкото и модели да пуснат.
  mkpetrov
 • Дисплеите стават вече отвратително големи, ако следващата Галактика е с 6\" екран няма да си я взема. Трябва да се замислят производителите на смартфони, защото иначе е възможно да изгонят доста от досегашните си фенове!
  Ванката
 • Чакам с нетърпение кога ще се размие границата между телефон и телевизор.:D
  sabin_zaimov