Днес Nokia Мobile ни напомня за играта Snake чрез игра с награди

16 юли е международен ден на змията, което се оказва особено подходящ повод за Nokia Mobile да ни напомни за една култова игра от нейните телефони. Сигурно се досещате, че става дума за Snake или Змията, която сигурно е била първата мобилна игра за милиони потребители. Животът на приложението продължава и сега, защото е предварително инсталирано във всички обикновени телефони с марката Nokia.

За да отбележи днешния ден, родното представителство на Nokia Mobile разиграва във Facebook игра с три интересни награди (два броя Nokia 5310 и Nokia 5.3), в която можете да се включите само като отговорите на въпроса на кой модел телефон Nokia сте играли играта първи път.

Иначе концепцията за управление на линия с увеличаваща се дължина се появява още през 1976 с излизането на играта Blockade, а след това се появяват много различи варианти. През 1998 година Nokia решава да я добави в телефоните си под името Snake (началото е с Nokia 6110). Както се досещате, това я прави изключително популярна в световен мащаб, защото дълги години финландската компания беше лидер по продажби на телефони.