Дневните потребители на приложението за видеоразговори Zoom достигнаха 200 милиона

През последните дни милиони хора по света останаха вкъщи, за да помогнат за ограничаване разпространението на коронавируса, което доведе до скок в потреблението на различни услуги за комуникация. Една от тях е Zoom, която осигурява технология за провеждане на видеоразговори. Вниманието върху нея се увеличи заради опасения за сигурността на данните и то в момент, когато услугата се ползва и от много правителства.

В миналото бяха открити различни пропуски в сигурността на Zoom – уязвимост, която позволяваше на атакуващи да премахват участници от срещи, изпращане на фалшиви съобщения от името на потребители и присвояване на споделени екрани. Имаше и бъг, който вкарваше потребители на Mac в разговори без тяхно знание и така осигуряваше възможност за дистанционно шпиониране с видео и звук. Това принуди Apple да намери и премахне от компютрите софтуер на Zoom. През последните дни се увеличиха притесненията около настройките по подразбиране на приложението и функциите, които го правят толкова лесно за употреба.

На фона на всичко това изпълнителният директор на Zoom Ерик Юан публикува детайлна информация за плановете на компанията и как тя се справя с огромния прилив на потребители. Той разкрива, че ползващите дневно Zoom са се увеличили от 10 милиона през декември до 200 милиона през март. За да може да поддържа по-добре тази клиентска база през следващите 90 дни, компанията замразява добавянето на нови функции към услугата и ще се фокусира върху сигурността и опазването на личните данни.

Zoom планира и подробен преглед на услугата с участието на външни експерти и представители на потребителите. Подготвя се и доклад за прозрачността, който ще включва информация около исканията за достъп до информация, записи и съдържание. Сред другите мерки е и подобряване на програмата за откриване на бъгове, която осигурява награди на потребителите.

Източник: Zoom

  • Също така Zoom бе забранен от SpaceX и други компании - https://www.investor.bg/softuer/458/a/spacex-zabrani-na-slujitelite-si-da-polzvat-zoom-301680/ Просто изтичат лични данни, подслушва се от куцо и сакато и е без криптиране .... кой знае колко още забележки
    npet