До 2030 всички нови автомобили на Volvo ще са електрически

До 2030 всички нови автомобили на Volvo ще са електрически

Volvo Cars е поредната автомобилна компания, която планира да премине изцяло към електрически автомобили през следващите години. Притежаваният от Zhejiang Geely Holding производител обяви, че иска да се превърне в лидер в бързо растящия пазар на премиум електрически автомобили и до 2030 възнамерява да започне да продава само такива модели.

През следващите години Volvo постепенно ще извади от портфолиото си автомобилите с двигатели с вътрешно горене, включително и хибридните. Заедно с това компанията възнамерява да увеличи своя фокус върху онлайн продажбите и дори възнамерява да предлага електрическите автомобили единствено онлайн, което представлява фундаментална промяна в поведението на Volvo.

Volvo Cars пусна своя първи изцяло електрически автомобил XC40 Recharge на глобалния пазар през миналата година, а по-късно днес възнамерява да представи втори модел в серията 40 - C40. Компанията посочва, че през идните години ще пусне няколко допълнителни електрически модели. Volvo се надява до 2025 50% от глобалните й продажби да са от изцяло електрически автомобили, а останалите да са хибридни.

Компанията ще акцентира и върху своята абонаментна услуга Care by Volvo, която ще бъде разширена и ще предлага още повече бонуси. Така при покупката на автомобил онлайн потребителите ще получат пакет за обслужване, който включва сервизиране, гаранция, пътна помощ, застраховка и опции за домашно зареждане. Ще бъде улеснен и процесът на поръчка през сайта на компанията.

Източник: Volvo (1), (2)