До две години Samsung може да представи смартфон с батерия от графен

До две години Samsung може да представи смартфон с батерия от графен

Преди време Samsung представи технология за батерии, която използва новия материал графен, но процесът се оказа изключително скъп за въвеждане в масово производство. Изглежда обаче скоро компанията може да премине към реално прилагане на разработката. За това съобщава лийкърът Ивън Блас, според който корейците ще представят смартфон с батерия от графен следващата година или през 2021. За целта от компанията се опитват да увеличат производствения си капацитет и съответно да намалят стойността на крайния продукт.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Графенът е еластичен материал с висока степен на проводимост, като към него са отправени големи очаквания за развитието на редица технологични сектори. Той е вид въглерод, който може да бъде оформен в по-тънки батерии с голям капацитет и висока скорост на зареждане, като същевременно постига по-високи скорости на отдаване на енергия без сериозно затопляне. Той беше представян като алтернатива на литиево-йонните батерии още през 2004 година, но все още няма завършен продукт в масово производство.

 
 
 • Да, ама като продадеш 10 милиона телефона и си дал 45 долара допълнително за всеки си изгубил 450,000,000 долара. :D
  muamamu1
 • От написаното в статията, по-скоро S11 няма да се възползва, но да се надяваме за Note 11 или най-късно S12 да видим новите батерии.

  Иначе това, че има е скъпо не го разбирам, ОК една нормална батерия струва 5 долара, е тези и 50 да струват, нали пак ще ги сложат в телефони по над $1000...
  Предимствата са много - по-голям капацитет в същия обем, зареждане за 15-20 минути, почти без деградация с времето.... дано станат масови скоро.
  board
 • Дано новия Samsung Galaxy S 11 е с такава батерия. Явно производството е скъпо. Очаква се да го въведат и за колите. Ще е нещо наистина уникално и добро.
  apolon25
 • С голямо нетърпение очаквам батериите с графен. Уж имаше слухове, че още тази година може да ги видим... но явно ще се проточи. Все пак по-добре късно от колкото никога.
  board