Приходите на Apple от носими устройства скоро ще са повече от тези от компютри

Според проучване на компанията Above Avalon подразделението за носими устройства на Apple ще ѝ носи повече приходи от бизнеса с таблети и компютри още през следващата година. Тъй като компанията от Купертино не обявява публично продажбите си по раздели, тази прогноза е направена чрез финансов модел на базата на общите ѝ продажби.

Оценките на анализаторите са, че продажбите на носими устройства са около 70 милиона броя годишно, а очакваният ръст в приходите от тях се движи между 55 и 60%. Едно от пет продадени устройства от компанията е от въпросния сектор, като особено популярни са слушалките AirPods, които отчитат ръст до 80% на годишна база. Междувременно компанията печели повече и от по-високите цени на този тип продукти.

Анализът сочи още, че доминацията на компанията ще продължи да расте благодарение на голямата потребителска база и популярността ѝ. Освен това въз основа на сравнение на финансовите резултати Above Avalon твърдят, че бизнесът с носими устройства е на второ място по приходи с 1.2 милиарда долара през третото тримесечие на 2019, като изостава само от този за услуги.

Източник: Above Avalon