Приходите на Apple от носими устройства скоро ще са повече от тези от компютри

Приходите на Apple от носими устройства скоро ще са повече от тези от компютри

Според проучване на компанията Above Avalon подразделението за носими устройства на Apple ще ѝ носи повече приходи от бизнеса с таблети и компютри още през следващата година. Тъй като компанията от Купертино не обявява публично продажбите си по раздели, тази прогноза е направена чрез финансов модел на базата на общите ѝ продажби.

Оценките на анализаторите са, че продажбите на носими устройства са около 70 милиона броя годишно, а очакваният ръст в приходите от тях се движи между 55 и 60%. Едно от пет продадени устройства от компанията е от въпросния сектор, като особено популярни са слушалките AirPods, които отчитат ръст до 80% на годишна база. Междувременно компанията печели повече и от по-високите цени на този тип продукти.

Анализът сочи още, че доминацията на компанията ще продължи да расте благодарение на голямата потребителска база и популярността ѝ. Освен това въз основа на сравнение на финансовите резултати Above Avalon твърдят, че бизнесът с носими устройства е на второ място по приходи с 1.2 милиарда долара през третото тримесечие на 2019, като изостава само от този за услуги.

Източник: Above Avalon

Оферти на деня