Догодина и чипсетите от среден клас на Qualcomm ще имат 5G модем

Догодина и чипсетите от среден клас на Qualcomm ще имат 5G модем

Догодина устройствата с 5G възможности ще са повече и по-евтини. За това ще помогне Qualcomm, която обяви, че ще добави 5G модеми и към своите процесори от среден клас в сериите 6 и 7, така че тази екстра няма да е достъпна само за флагманските чипсети от 8 серия. Компанията посочва, че към момента нейни решения ползват над 150 5G устройства, които са на пазара или са в процес на разработка.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

5G платформата на Qualcomm поддържа всички ключови региони и честоти включително mmWave и sub-6 GHz спектър, TDD и FDD режими, 5G устройства с повече SIM карти, Dynamic Spectrum Sharing и архитектурите Standalone (SA) и non-standalone (NSA).

Qualcomm обяви, че нейните продукти ще се ползват в устройства на 12 водещи производители, сред които Oppo, Realme, Redmi, Vivo, Motorola, HMD Global (Nokia) и LG. Тези компании смятат да ползват интегриран чипсет от 7 серия с 5G възможности, мостри от който са налични за производителите още от второто тримесечие на тази година.

Решението ще бъде комерсиализирано през последното тримесечие, а първите устройства с него ще се появят скоро след това, което означава в началото на 2020. Задават се и още по-евтини устройства с чипсети от 6 серия, които обаче ще са на пазара през втората половина на следващата година.

Източник: Qualcomm

  • Стига сте писали щуротии ...
    Kuzmanow