Новият LG G8X ThinQ получава още два дисплея чрез специален аксесоар

Наскоро LG подсказа, че по време на IFA ще представи нов смартфон с втори дисплей и вече имаме всички подробности за устройството. То се казва LG G8X ThinQ и е подобрена версия на G8 с добавена поддръжка за калъф с втори дисплей LG Dual Screen като този, който видяхме в V50 ThinQ. Аксесоарът вече се свързва с телефона чрез USB-C вместо безжично и предлага 6.4" full HD+ 19.5:9 OLED дисплей, който е със същите параметри като екрана на смартфона. И двата панела са изрязани.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Компанията е подобрила пантите на аксесоара и те вече предлагат 360-градусово движение, а освен това джаджата се е сдобила и с втори 2.1" монохромен дисплей за показване на информация в затворено състояние. LG G8X ThinQ предлага хардуер, какъвто очакваме от актуален флагмански модел. В списъка с характеристики откриваме чипсет Snapdragon 855, 6GB RAM, 128GB разширяема памет, вграден в дисплея сензор за отпечатъци и батерия с капацитет 4000 mAh с поддръжка за бързо жично и безжично зареждане.

Откриваме още жак за слушалки, 32-bit Hi-Fi Quad DAC, стерео говорители (1.2W), FM радио, водоустойчив корпус (IP68) и сертификация по военния стандарт MIL-STD810G. Основната камера е двойна и предлага 12МР сензор със стандартна оптика (f/1.8) и 13МР с ултраширокоъгълна (f/2.4). За селфита е добавена 32МР камера (f/1.9). Компанията е добавила функция за заснемане на динамични сцени, която може да повиши скоростта на затвора до 1/480 секунди при наличието на движение.

Има подобрения в стабилизацията при видео, а освен това вече може да се преминава между задната и предната камера при запис на видео, което май се случва за първи път. LG G8X ThinQ включва и функция, която увеличава чувствителността на микрофоните за създаване на ASMR (autonomous sensory meridian response) записи. Продажбите на LG G8X ThinQ и новия LG Dual Screen ще започнат на определени пазари през последното тримесечие на годината, но засега няма информация дали ще достигне до България.

Източник: LG