Doom и Doom II получават широкоекранна поддръжка

Doom и Doom II получават широкоекранна поддръжка

27 години след излизането на култовата компютърна игра Doom тя официално получи поддръжка за 16:9 монитори. Това важи и за Doom II, която тази година става на 26 години. Така за първи път игрите получават нативна поддръжка на широкоекранно рендиране, което става, без да се прилага изрязване на кадъра или т.нар. lеtterboxing.

Компанията е постигнала това чрез увеличаване на зрителното поле, така че то да включва повече съдържание от двете страни на екрана. Много от допълнителните модули също са с добавена широкоекранна поддръжка. Притежаващите Ultimate Doom или Doom II: Hell On Earth в Steam автоматично ще получат новите версии. Те ще са достъпни по подразбиране и при бъдещите покупки, но клиентите ще имат достъп и до оригиналните DOS версии като отделни опции в Steam.

Игрите вече могат да зареждат популярните добавки DeHackEd, които модифицират софтуера и дават достъп до повече опции. Сред другите новости са възможност за активиране на кръстосан мерник, по-добра работа с контролери в PC, Nintendo Switch и PlayStation 4, подобрено управление в iOS и поддръжка на външни контролери, възможност за ограничаване на кадровата честота в iOS, Android и PC и още.

Източник: Bethesda