Дори HTC HD2 получи Android 5.0

Дори HTC HD2 получи Android 5.0

Сред смартфоните има устройства, които просто се открояват над останалите. Може би най-известното сред тях е HTC HD2. Този модел на тайванците първоначално бе пуснат с Windows Mobile и така и не получи анонсирания ъпдейт до Windows Phone. Впоследствие HD2, който имаше революционен за времето си хардуер, стана любима играчка на разработчиците от форума на XDA Developers и получи последователно Windows Phone, Android, както и екзотични операционни системи като Firefox OS и Ubuntu.

Една от най-интересните екстри пък беше възможността смартфонът да разполага едновременно с няколко различни операционни системи. В крайна сметка в XDA Developers HD2 явно продължава да се радва на широк интерес въпреки напредналата си възраст. По случай шестия си рожден ден телефонът вече може да се похвали и с версия на Android 5.0 Lollipop. За момента тя е експериментална и не предлага пълната функционалност, но разработчиците обещават съвсем скоро стабилен софтуер.  Повече по темата и самият ROM можете да намерите тук:

Източник

 • Смешното е, че древния HD2 ще подкара АНДРОИДА а май,май доста от модерните апарати няма да го получат. Неслучайно дела му е под 0,1%
  abando
 • Просто силно не разбираш, както и не си го ползвал :)
  Боби13
 • Бях собственик на такъв - на него съм слагал всевъзможни версии на Android, а оригинално си бе Windows Mobile, слагал съм му и WP, пробвах веднъж и порт на Windows 98. Имаше и възможност за две ОС - едната на телефона WinMo, а другата на картата памет Android преминаването от едната към другата ОС отнемаше минутка. Поддръжката от разработчиците е изключително разнообразна.
  sirgeorge
 • Мда. HTC HD2 e 2009 година. Конкуренцията пуска 4.3 инча две години по-късно - 2011 г.
  Вито
 • За времето си беше много добър модел,с огромен дисплей.Не се сещам за друг подобен.
  buttman
 • [Quote]Просто легендарен телефон[/Quote] :D Просто силно преувеличаваш !!! [B]Ни рак,ни щука е този телефон...[/B]
  nikolaiii