Дори Samsung не може да разбере какво е станало с Galaxy Note7

Дори Samsung не може да разбере какво е станало с Galaxy Note7

След безпрецедентното решение на Samsung за пълно изтегляне от пазара и спиране на производството на Galaxy Note7 в The New York Times се появи информация, която разкрива, че преди да вземе трудното решение, компанията все още е била в неведение каква е причината за прегряването на малка част от произведените бройки. След първите инциденти през август корейците са накарали стотици от служителите си да работят за диагностициране на проблема. Усилията им обаче останали безрезултатни и никой не успял да накара тестваните устройства да се запалят.

Първоначалното заключение било, че вероятно вината е в батериите от Samsung SDI, и е взето решение да се ползва нов доставчик (китайската ATL, част от TDK). Както знаем, това не проработи и ползваните в замяната устройства също започнаха да прегряват, което в крайна сметка доведе до пълното спиране на производството на телефона. Парк Чул-уан, който е бивш директор на центъра за батерии към KETI (Korea Electronics Technology Institute) смята, че компанията е избързала със заключението, че проблемите са свързани с батериите, и твърди, че в тях най-вероятно не е имало нищо нередно.

Според него сложността на телефона е основната причина да не може да се установи точната причина за прегряването. The New York Times пише, че комуникацията между служителите, тестващи телефона, е била затруднена, защото Samsung е забранила използването на електронна комуникация между тях, за да не може информацията да попадне в чужди ръце. Междувременно разследващите смятат, че прегряването на втората серия телефони може да е свързано с дефект в батериите на ATL, който е различен от този в компонентите на Samsung SDI. Samsung обаче отговаря, че за пълното проучване трябва време и е рано да се правят заключения.

Щатската Комисия за безопасност на потребителските продукти обнови информацията за изтеглянето на телефона в сайта си и от нея става ясно, че в САЩ то обхваща 1,9 милиона телефона – 1 милион от първата партида и 900 000 броя от втората. Комисията посочва, че Samsung е получила 96 съобщения в страната за прегряване, включително 23 нови след обявяването на първото изтегляне. 13 са били оплакванията за получени изгаряния, а 47 се отнасят за повреда на собственост.

Източник: Bloomberg, The New York Times, CPSC

  • Те го правят. Постоянно влизат тук и четат мненията ти. Затова се смятат за богопомазани и не могат дори да си представят да сгрешат нещо.
    muamamu1
  • Да започнат да четат форума на mobilebulgaria и ще разберат какво му има на ноута.Или да извикат IT соециалиста @а4i. Той за 5 минутки ще им разясни проблема и ще предложи решение (yes)
    СтенлиРойс