Излезе бета версията на Android 10 за Samsung Galaxy S10

Излезе бета версията на Android 10 за Samsung Galaxy S10

Samsung започва разпространението на бета версията на интерфейса One UI 2.0, който е базиран на Android 10, за смартфоните Galaxy S10, S10e, S10+ и S10 5G. От няколко дни софтуерът е достъпен за потребителите с въпросните модели в Южна Корея, а сега и за всички останали. С актуализацията можете да изпробвате опцията за системна навигация чрез жестове, новия режим Focus, както и някои други добавки преди пускането на финалния ъпдейт.

Сред новите функционалности, които идват с бета версията на софтуера, са подобрение в управлението на известията, като са намалени размерите на изскачащите прозорци и е въведена нова подредба на бутоните. Панелът, който се появява при входящо обаждане, ще заема по-малка част от екрана, когато е стартирана игра или гледате мултимедийно съдържание на цял екран. При регулиране силата на звука, панелът с нивото също е намален значително.

Промяна търпи и системният тъмен режим, който поддържа намаляване на яркостта на тапетите, както и настройка на текста, цвета, известията и часовника, които се визуализират при заключен екран. Новият режим Focus ще дава възможност за паузиране на определени приложения за зададен период от време, което може да намали разсейването.

Разделът Digital Wellbeing също е с променен дизайн, който според компанията ще позволи по-доброто управление на ежедневните дейности и прекарваното време в различните приложения. За да се включите в бета програмата, е необходимо да се регистрирате през приложението Samsung Members, но тъй като става дума за съвсем ранна версия на ъдпейта се препоръчва да не го инсталирате на основното си устройство.

Източник: Samsung

Препоръчани оферти

  • Здравейте!Как го инсталирахте?
    Chocho7878
  • Има бъгчета. За сега забелязах, че новите анимации не са много плавни, другото е че в контакти като плъзнеш наляво или дясно не се оцветява контакта - за набиране или смс. Друго, което забелязах, но не е бъг, е че батерията кара повече (не съм 100% сигурен за това, само от два дена съм с андроид 10) + едно, което не знам бъг ли е или не, но показва СОТ за деня, а не от последното пълно зареждане, както беше преди. За съжаление го флашнах, а не се записах официално за теста и няма как да докладвам за бъговете.
    dada_
  • От 2 дни съм с бетата, промените са козметични - телефона не се усеща по-бърз, рам мениджмънта не усещам да е различен, фокус режима за мен лично е непотребен. Хубавото е, че за момента не съм срещнал никакви бъгове или крашове, въпреки че говорим за бета версия.
    martinrachev