Доставките на Galaxy S10 могат да достигнат 20 милиона броя през първото полугодие

Според запознати източници, цитирани от The Korea Herald, доставките на смартфоните в новата серия Galaxy S10 на Samsung могат да достигнат 20 милиона броя през първото полугодие. Ако тези прогнози се оправдаят, постижението ще е малко по-добро от това на Galaxy S9. За цялата 2018 година доставките на Galaxy S9 са достигнали 35 милиона броя, а през първата половина те са били 19.2 милиона. Рекорд по продажби държи седмото поколение Galaxy S с 48.7 милиона доставени броя през 2016.

Очаква се през първото тримесечие на настоящата година да бъдат доставени 10 милиона устройства Galaxy S10 и още толкова през второто. Броят за цялата 2019 може да достигне 35-38 милиона. Данните за това се осланят на информация от доставчици на компанията и са подкрепени от рекордните предварителни заявки в някои пазари. Според анализатори доставките дори може да достигнат 40 милиона броя.

Предварителните заявки на новата серия в Корея през първия ден са били за около 180 000 устройства. Това е със 120% повече спрямо постижението на предходното поколение. Според представител от бранша Galaxy S10 се представя добре на фона на цялостния спад на пазара на смартфони. Той смята, че през втората половина на годината ще има неизбежно намалениев търсенето на телефоните.

Източник: The Korea Herald