Доставките на Huawei Mate X може да започнат този месец

Доставките на Huawei Mate X може да започнат този месец

Huawei представи първия си смартфон със сгъваем екран по време на мобилния конгрес в Барселона, но компанията на няколко пъти отлага пазарния дебют на устройството, което първоначално трябваше да се появи през май. Последната заявка на главния изпълнителен директор на потребителската дивизия на Huawei Ричард Ю беше, че премиерата на модела ще бъде през октомври, а според информация от Китай той вече е в масово производство и ще бъде наличен до края на месеца.

От Tech Sina посочват, че продукцията на сгъваемия екран е „много трудна“, което не е изненадващо, а подсигуряването на оптималната му здравина и издръжливост са сред основните причини за отложената премиера на смартфона. Друг фактор е нуждата от оптимизация на потребителския интерфейс, така че той да бъде практичен от потребителска гледна точка. Това включва промяна на реакцията и визуализирането на приложенията при сгъване на устройството. Има вероятност актуалната версия на Mate X да бъде оборудвана с обявения през миналия месец чипсет Kirin 990.

Ново: От 23 октомври Huawei вече приема предварителни заявки за модела в Китай, като цените започват от 16 999 юана (2162 евро), но на този етап не са ясни плановете на компанията за международната му премиера.

Източници: Tech Sina, Weibo, Reuters

Оферти на деня