Sony е доставила още по-малко смартфони през второто тримесечие

Sony е доставила още по-малко смартфони през второто тримесечие

Sony продължава да отбелязва спад в доставките на смартфони, а последните финансови резултати на компанията сочат, че японците са реализирали едва 900 000 телефона през второто тримесечие. Това е най-слабият резултат за последните девет години - за сравнение през същия период на миналата година компанията е доставила 2 милиона броя устройства. В резултат от това се очаква приходите на подразделението за годината да са едва 380 милиарда йени (3.55 милиона долара) и то да отчете оперативна загуба от 47 милиарда йени.

За тримесечието мобилното подразделение е регистрирало приходи от 101 милиарда йени, което е с 23% по-малко на годишна база. Намаляване на оперативните разходи обаче е довело до печалба от 1 милиард йени спрямо загуба от 11 милиарда преди година. Sony Mobile преразгледа и очакванията си за доставките за цялата финансова година - прогнозата вече е за доставките на едва 4 милиона смартфона, при първоначални разчети за приблизително 5 милиона броя. От компанията обаче остават оптимисти, че положението ще се подобри, като се залага на евентуалния успех на флагмана Xperia 1, който беше пуснат в продажба през май.

Източник: Sony

Оферти на деня

  • "От компанията обаче остават оптимисти, че положението ще се подобри ..." в тази конкурентна среда как❔ще стане. Едва ли с
    Kuzmanovv
  • Какво очакваха с този модел Xperia 1, след като не предложи нищо повече от един дисплей? Батерията му е пълна скръб, а камерата с тези 12 МР не впечатлява с нищо през 2019 г. С тази цена този модел е пълен провал според мен.
    Spikul