Драйверите на тези смартфони ще могат да се обновяват през Play Store

Драйверите на тези смартфони ще могат да се обновяват през Play Store

Към края на миналата година Qualcomm обяви, че ще обновява драйверите на графичните ускорители на някои смартфони през магазина за приложения Play Store. Тогава стана ясно, че първите устройства, които могат да се възползват от тази новост ще са такива, базирани на чипсетите Snapdragon 865 и 765.

Сега от компанията обаче обявиха, че работят за добавянето сред тях и на някои модели със Snapdragon 855, а това са моделите от сериите Samsung Galaxy S10, Galaxy Note10 и Pixel 4 на Google. Очаква се в бъдеще да бъдат добавени и други устройства.

Информацията идва като част от анонса на партньорството между Qualcomm и Google за създаването на инструмент за разработчици, наречен Android GPU Inspector. Чрез него ще е възможно изследването на ютилизацията на графичния ускорител, а това ще помогне за прилагане на подобрения, където е необходимо.

Според Qualcomm по този начин е било постигната до 40% по-добра ютилизация при неназована игра за Pixel 4 XL. По този начин се отчитат по-ниска консумация на енергия и по-плавен гейминг. От Qualcomm ще предоставят бета версия на драйвер за графичния ускорител Adreno на избрани разработчици, от които очакват обратна връзка.

Източник: Qualcomm

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Такава ютилизация заслужавате...
    repsoldiesel
  • Сега от компанията обаче обявиха, че работят за добавянето сред тях и на някои модели със Snapdragon 855, а това са моделите от сериите [b]Samsung Galaxy S10, Galaxy Note10[/b] Само дето глобалните версии на Самсунг ще пропуснат...
    Вито