Два от най-новите телефони Nokia са достъпни у нас

Два от най-новите телефони Nokia са достъпни у нас

През последните години HMD Global върна към нов живот смартфоните и класическите телефони с марката Nokia, а сред последните нови попълнения на компанията са Nokia 1.3 и Nokia 5310. Ако сте фенове на бранда то предполагаме ще ви е интересно да научите, че тези нови попълнения вече са достъпни през нашия онлайн магазин. Nokia 1.3 можете да откриете тук, а Nokia 5310 е достъпен тук.

Осъвременената версия на Nokia 5310 XpressMusic предлага подобен дизайн с червени акценти от двете страни на екрана, в които са бутоните за контрол на звука и на музикалния плейбек. Устройството има и два насочени напред говорителя. Телефонът включва 3.5 мм жак за слушалки, FM радио, 16МВ разширяема памет, VGA камера и 2.4" дисплей с QVGA резолюция.

За работата се грижи чипсет MediaTek MT6260A в комбинация с 8MВ RAM, а в софтуерно отношение откриваме платформата Nokia Series 30+. Батерията на Nokia 5310 е с капацитет 1200 mAh и би трябвало да стигне за 30 дни работа в режим на изчакване.

Nokia 1.3 е бюджетен модел с прилични параметри в ниския клас. Устройството използва дисплей с диагонал 5.71 инча, резолюция HD+, съотношение на страните 19:9 и капковиден прорез за 5MP селфи камера. Основните му компоненти включват още чипсет Qualcomm QM215, 1GB RAM, 16GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh.

Основната камера е единична и се състои от 8MP сензор, като е налично приложението на Google Camera Go, което въвежда технологии с изкуствен интелект. В софтуерно отношение е използвана Android 10 (Go edition) с планиран ъпдейт до Android 11 (Go edition). Конструкцията на модела е пластмасова с 3D нано текстуриран гръб, като са налични отделен бутон за стартиране на Google Assistant, Micro USB порт и жак за слушалки.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция