Два таблета на Acer с Windows 8 стъпват в България

Два таблета на Acer с Windows 8 стъпват в България
Поредният от големите производители, които представиха своите компютри с Windows 8 в България, е Acer, като компанията прави това в деня на световната премиера на новата компютърна платформа на Microsoft. Акцентът е върху три устройства, едното от които е ултрабук със сензорен екран, а другите две представляват два таблета с процесори на Intel.

Acer Aspire S7 Ultrabook не успяхме да видим в действие, тъй като забавяне в доставките е причина за по-късното идване в страната, но за него си има основателна причина. Компанията е решила да използва таблета като демонстрация на възможностите си за създаване на премиум модели и поради това прави втора проверка на качеството на вече проверените лаптопи, преди да ги изпрати към магазините. И нищо чудно, след като цената на устройството в България ще бъде около 2500 лв.

Лаптопът използва Windows 8 и се предлага в два размера - с 13,3" и 11,6" диагонал на сензорния (разпознава 10 точки на допир) екран с full HD резолюция. И двата модела идват с алуминиево unibody шаси, което ги прави тънки и леки, но достатъчно здрави. В допълнение, вариантът с 13,3" има капак, покрит със стъкло Gorilla Glass 2, който може да се отвори на 180 градуса. Този модел работи до 12 часа с един заряд на батерията, докато 11,6" модел има автономност до 9 часа. Лаптопите имат охлаждаща система Acer Twin Air и са с клавиатура с подсветка, която се активира от светлинен сензор.

Не по-малко интересни са таблетите, които ще бъдат на значително по-достъпна цена. ICONIA W510 ще се предлага на цена около 1000 лв. от началото на ноември, като тя включва не само таблета, но и допълнителна клавиатура с вградена батерия, която трансформира устройството в лаптоп с време за автономна работа до 18 часа. Устройството има 10,1" сензорен дисплей с по-широк ъгъл на гледане и разполага с разнообразни и полезни хардуерни портове като Micro-HDMI интерфейс, Micro-SD слот и USB. Благодарение на технологията Always Connect Acer ICONIA W510 винаги осигурява достъп до последните постове в социалните мрежи, до най-актуалните новини и до последните писма в електронната поща. Таблетът използва процесор Intel Atom, което обяснява и по-достъпната му цена.

Другото таблетно предложение се нарича Acer ICONIA W700 и осигурява 11,6" дисплей с Full HD резолюция, който, както се убедихме сами, има много висок ъгъл на видимост и е способен да предложи много качествено изображение. Таблетът залага на процесор Intel Core от последно поколение, така че производителността му се доближава до тази на стандартен ултрабук. Има unibody алуминиев корпус и е в комплект с докинг станция, която дава възможност за употреба в различни позиции. ICONIA W700 е оборудван с технологията Dolby Home Theater v4 и може да работи до 8 часа с един заряд на батерията. Цената му в България ще бъде около 1200 лв.

  • Дано по-скоро да се навъдят много фирми в този сегмент, че да станат по-евтини и достъпни. Чудя се кога ще започнат да се предлагат без ос или с някой линукс.
    vYv