Две нови устройства в серията Nokia Asha Touch

Две нови устройства в серията Nokia Asha Touch
Серията от бюджетни телефони със сензорен екран Asha Touch на Nokia се увеличи с още две устройства, за които компанията твърди, че са най-евтините й досега с капацитивен дисплей. Новите модели Nokia Asha 308 и Nokia Asha 309 ще са в продажба през последното тримесечие на годината, а цените им преди данъци, такси и операторски субсидии ще е около 99 долара. Техническите характеристики на двата модела са почти идентични, но Nokia Asha 308 може да работи с 2 SIM карти и не разполага с Wi-Fi възможности. Устройствата дават бърз достъп до интернет чрез приложението Nokia Xpress Browser, което използва отдалечени сървъри за компресиране на страниците, преди да бъдат заредени. Освен това с него могат да се ползват и разнообразни уеб базирани приложения.

Сред характеристиките на Nokia Asha 308 и Nokia Asha 309 са 2G мобилни възможности, 3" капацитивен дисплей с резолюция 400 х 240 пиксела, FM радио, мощен високоговорител и възможност за използване на microSD карти с капацитет до 32GB. Камерата е с резолюция 2МР и може да записва видео с резолюция 176 x 144 пиксела. Телефоните идват с 40 безплатни игри от EA, разнообразни социални функции като връзка с Facebook и Twitter, съвместимост Nokia Messaging Service и за пръв път в серията Asha Touch - стрийминг на видео през браузъра от YouTube.

 • Колко трафик имаш включен на най-висока скорост? 5ГБ? 10? Моето лично ползване през телефона е 1-1.5ГБ мобилен нет и до 10ГБ wifi на месец.... обезсмисляло се wifi-то, да бе да! :P По-темата: наистина все ще направят нещо "малко" но значимо, което да липсва. Място ли са нямали за wifi модула...
  fintaraBG
 • Според мен WiFi не е толкова важна функция с широкото навлизане на 3G мрежите, даже леко се обезсмисля. Откакто ползва интернет през оператора почти не съм ползвaл WiFi на телефона.
  TRG
 • Защо винаги нещо хубаво е опорочено.... говоря за wi-fi(no)
  radi76
 • Ех защо и двусимовата Аша не е с wi-fi :|
  scarybear