Джеф Безос задмина Бил Гейтс като най-богатия човек на Земята (обновена)

Джеф Безос задмина Бил Гейтс като най-богатия човек на Земята (обновена)

Скок в цената на акциите на Amazon.com Inc. преди обявяването на финансовия доклад за дейността на компанията през тримесечието направи основателя на компанията Джеф Безос най-богатия човек в света, като така той успя да задмине Бил Гейтс. Ако увеличението в цената на акциите се запази, то ще помогне на Безос да изпревари Гейтс и в класацията Bloomberg Billionaires Index, в която основателя на Microsoft е лидер от 2013 година насам. Безос държи около 17% от Amazon, чиито акции са поскъпнали с 40% от началото на годината, а това е добавило към богатството му още 24,5 милиарда долара и то е надхвърлило 90 милиарда долара.

В очакване на финансовия доклад на Amazon анализаторите се готвят да оценят прогреса на онлайн търговеца в различни насоки. Една от тях е свързана с новите абонати на услугата Amazon Prime, която струва 99 долара на година и осигурява бонуси като бърза доставка, намаления и достъп до каталог с музика и филми. Абонатите на Prime харчат повече от останалите потребители. Анализаторите ще обърнат внимание и на подразделението за облачни услуги Amazon Web Services, което вече генерира 10% от приходите на компанията и се разраства с бързи темпове.

Източник: Bloomberg, CNBC

Ново

Спад в цената на акциите на Amazon отново върна Бил Гейтс на първото място с богатство от 90,7 милиарда долара, но разликата с Джеф Безос е малко над 1 милиарда долара и през идните месеци положението може да се промени.

 • [Quote]Ако почне да си разпродава акциите в Амазон ще настане паника и цената на акциите няма да е тази .[/Quote]Имат ли някакво логическо обяснение твърденията (щото на мен не са ми ясни нещата): 1. Ако Джеф Безос почне да си разпродава акциите в Амазон ще настане паника и цената на акциите няма да е тази . 2. Ако Бил Гейтс почне да си разпродава акциите в „Microsoft“ няма да настане паника и цената на акциите ще си остане тази.
  Nik_21
 • [Quote]Станала е някаква грешка и Джеф е на второ място с 84 милиарда долара.[/Quote]Няма никаква грешка! Джеф Безос в течение на 24 часа наистина беше "най-богатия човек на Земята". Разликата в цената на акциите на Бил Гейтс и на Джеф Безос е около 1 милиард долара (нищо работа за световните борси) и все по-често ще си сменят временно местата в челото (в зависимост от котировките). Както казват на Хиподрума, атовете са с равни сили, бягат "ноздра до ноздра".
  Nik_21
 • Това е малко относително. Ако почне да си разпродава акциите в Амазон ще настане паника и цената на акциите няма да е тази .
  aladin
 • Няма как да редактират новината преди от Forbes да са го направили. А като им погледна страницата Безос си стои на първо място(все още) П.П Прав си във Forbes са коригирали нещата - Гейтс е първи
  King Kong