Huawei AP08Q поставя 10 000 mAh в джоба

Huawei AP08Q поставя 10 000 mAh в джоба

Кой е най-важният мобилен аксесоар през лятото? За едни това ще бъде селфи стикът, за да могат да запечатат своите приключения, други ще изберат водоустойчив калъф, за да предпазят телефоните си от всички предизвикателства на летните емоции, а трети ще решат, че това са външните батерии. Ние също сме склонни да подкрепим последните, защото съгласете се, че дори и да имате селфи стик или добър калъф, най-важното е телефонът ви винаги да има достатъчно енергия, за да ви служи. През лятото това е особено важно, защото обикновено прекарваме повече време на открито и далеч от електрическата мрежа или пък сме на места с по-слабо мобилно покритие, което може бързо да изчерпи батерията в телефона. Затова преди да тръгнете на път, не забравяйте да се си осигурите външна батерия от реномиран производител, за да сте сигурни в нейната безопасност.

Точно такава е Huawei AP08Q, която успяхме да тестваме през последните дни. Устройството е част и от лятната промоционална кампания на компанията и до 20 август идва като подарък при покупката на Huawei P10 Plus, но може да се закупи самостоятелно от търговската мрежа за около 100 лв. Устройството е с размери 139 х 73,7 х 15,5 мм и тежи около 216 грама, а по отношение на цветовете е налично в бяло и черно. Корпусът е покрит с ефектна 3D текстура, която улеснява захващането, а в единия ъгъл е добавено гумено ухо, в което може да закачите връзка за носене. Върху корпуса откриваме още бутон за проверка на оставащия заряд, a в горната част има три USB порта. USB-A служи за зареждане на вашите устройства, а двата малки microUSB и USB Type-C се ползват за зареждане на батерията – изберете един според предпочитанията си.

Батерията осигурява капацитет от 10 000 mAh, което означава, че ще заредите телефона си няколко пъти, преди да изчерпите енергията й. Колко точно пъти, зависи от капацитета на свързаното устройство – заради загуби при зареждането част от капацитета се губи, но ако например имате телефон с 3000 mAh батерия,  може да се надявате да го заредите поне два пъти. Особеното на Huawei AP08Q е, че може да зарежда бързо не само външни устройства, но поддържа такава технология и за своето зареждане. Според спецификацията устройството може да работи при 5V/9V - 2А, което означава, че осигурява до 18W при зареждане, така че ако имате съвместим телефон или таблет, целият процес по снабдяването му с енергия ще бъде много по-бърз.

Ако устройството, което зареждате, не поддържа 9V/2A, ще се използва 5V/2A. По аналогичен начин може да разчитате на бързото зарядно на телефона си (като това с Huawei P10/P10 Plus) за по-бързото с около 40% зареждане на външната батерия.  Последното може да ви се струва маловажно, но батерии с такъв капацитет се зареждат цяла вечност и едва ли искате да губите време, докато навън ви чакат приключения. Ако включеното устройство се зарежда по-бързо, в светлинния индикатор ще светне зелена точка, така че ще знаете какво точно се случва. Същото е в сила и когато зареждате Huawei AP08Q. В комплекта влиза къс USB-A към microUSB кабел, а  ако имате устройство с USB Type-C порт, ще се наложи да го зареждате с кабела от неговия комплект.

Да поговорим за сигурността, която е от изключително значение за този тип устройства. Huawei посочва, че използва литивеополимерни клетки с висока плътност и е приложила редица защити, за да гарантира надеждната работа на устройството. Така защитата срещу прегряване ще изключи устройството автоматично, ако температурата се повиши прекалено, а освен това има защита срещу презареждане, срещу късо съединение, срещу резки промени на входящото напрежение, срещу прекалено силен входящ ток, срещу електромагнитни полета, срещу електростатичен разряд и срещу високи стойности на изходящото напрежение и ток. В допълнение, батерията е преминала през различни тестове като такива за температура и влажност, устойчивост на удари и вибрации, устойчивост на корозия от солена вода. Всичко това прави Huawei AP08Q особено полезен мобилен аксесоар, който ще ви осигури повече време да се забавлявате навън в компанията на любимите си хора.

В кампанията на Huawei участва и комбинирания статив със селфи стик Huawei AF14, за който вече писахме подробно. Той е подарък за закупилите модела Huawei P10 lite.