Един от доставчиците на дисплеи за Apple изпитва сериозни затруднения

Един от доставчиците на дисплеи за Apple изпитва сериозни затруднения

Японската компания Japan Display Inc (JDI) забави развитието на производството на OLED панели и това й донесе загуби на стойност 31,5 милиарда йени (287 185 500 долара) през второто тримесечие. Това е накарало производителя да направи стратегическа промяна, защото според изпълнителният директор на JDI Нобухиро Хигасгириики компанията няма да има бъдеще в бизнеса с панели за смартфони без OLED.

Компанията е сред доставчиците на екрани за iPhone, но заради своите проблеми ще съкрати 30% от служителите си (около 3700  позиции), основно в Китай и Филипините. В момента JDI е на етап прототип с първото си OLED предложение, но масовото му производство ще започне чак през 2019, което е закъснение от година спрямо първоначалните планове. Източници на Reuters сочат, че компанията се надява да привлече 100 милиарда йени (около 777 милиона евро) от кредиторите си, които са му необходими за преструктурирането.

Компанията е създадена през  2012 г. като джойнт венчър между Hitachi, Sony и Toshiba с фокус върху производството на малки и средни по големина LCD екрани. Подкрепената от японската държава Innovation Network Corp финансира начинанието при създаването му и може отново да направи това с инвестиция от 75 милиарда йени (близо 583 милиона ввро).

Източници: Engadget, Phys.org, Reuters

 • Ами чакам да ми посочиш поне един нов модел с LCD. Иначе да си приказваме празни приказки, не ми е любимо занимание!
  Spikul
 • Е и? Аз мога да ти посоча в пъти повече модели, които не са OLED. Знаеш ли колко OLED TV имат Сони? Провери кои дисплеи са по-икономични на светла картина.
  buttman
 • Толкова ли е трудно да се влезе в сайта на Sony например? Ето с какви са: https://www.sony.bg/electronics/televizori/a1-series?cpint=HOMEPAGE_TOPBANNER_A1SERIES_6375 Пише OLED май? Я да видим резюмето в сайта на Sony: Доближете се до реалността с OLED на Sony С над 8 милиона самоосветяващи се OLED пиксела, които се управляват поотделно, [B]ще виждате истинско черно, невероятен контраст и реалистични цветове. Това е завладяващо изживяване като никое друго.[/B] Чисто черно, перфектна гледка Нашите пиксели OLED функционират поотделно и могат да бъдат изключвани напълно, за да предоставят абсолютно черно. [B]Това ниво на върховен контраст разкрива детайли, дълбочина, текстури и цветове за изглед, който е впечатляващо реалистичен.[/B] Та сега сигурно и Sony не разбират нищо, нали? Та те купуват OLED матриците от LG, което показва наистина предимствата на OLED пред LCD - отказват се от собствените си LCD.
  Spikul
 • [Quote] Искам и да ми посочиш кои телевизори на трите марки в JDI (Hitachi, Sony и Toshiba) са с LCD панели - нали те са залагали основно на LCD![/Quote] Уточни с какви панели са според теб.
  buttman
 • Не съм сигурен. По-реални цветове, по/голяма яркост и дълговечност, [B]по-ниска консумация[/B] при всички цветове. Всичко това го имат LCD. [B]Има ги в телевизори[/B], монитори и телефони. Аз поне не бих сменил LCD с OLED. Не съм видял нито един екран за телефон с реални цветове. Вкл. и тези на самсунг. Ей за това обичам българските форуми - винаги ще се намери някой "квалифициран" анонимен специалист, който да "обори" всичките учени, инженери и мениджъри и който да каже на черното бяло :D Тези двете неща, които съм подчертал в поста ти, може ли да ги защитиш с факти? Защото навсякъде пише, че OLED е по-икономичен от LCD! Искам и да ми посочиш кои телевизори на трите марки в JDI (Hitachi, Sony и Toshiba) са с LCD панели - нали те са залагали основно на LCD! А това с нереалните цветове, е толкова изтъркано вече, че чак е нелепо - наситения черен цвят на OLED ли е нереален или искаш да кажеш, че черното на LCD е реално? Ама какво разбират хората, щом ти си казал, че не би заменил LCD с OLED - та ти си най-знаещия и разбиращ на света, нали?! Колко ли човек може да се излага, за да държи на инатът си и да отрича очевидното?
  Spikul
 • [Quote]А само какви глупости се пишеха до преди няколко години от фанатиците. [/Quote] Преди години бяха наистина трагични. Поне аз си спомням S3 и S2, дисплеите им бяха с много нереални цветове и силно изморяваха очите.
  buttman
 • Не съм сигурен. По-реални цветове, по/голяма яркост и дълговечност, по-ниска консумация при всички цветове. Всичко това го имат LCD. Има ги в телевизори, монитори и телефони. Аз поне не бих сменил LCD с OLED. Не съм видял нито един екран за телефон с реални цветове. Вкл. и тези на самсунг.
  strikercho