ЕКГ възможностите на Galaxy Watch Active 2 ще са достъпни чак през 2020

ЕКГ възможностите на Galaxy Watch Active 2 ще са достъпни чак през 2020

Очакваме заедно с новите смартфони Galaxy Note10 Samsung да представи и наследника на умния си часовник Galaxy Watch Active. Наскоро изтекоха негови изображения, които ни дават ясна представа как ще изглежда устройството, чието кодово название е „Renaissance“. Очаква се часовникът да се предлага в три варианта – такъв с LTE свързаност, само с Bluetooth и Under Armour брандиран модел с Bluetooth. Според източници на Wearable обаче опция за извършване на електрокардиограма първоначално няма да е активна.

За нейния старт се очаква одобрение от FDA, което може да бъде получено през 2020. Първоначално ще са достъпни някои функционалности около отчитането на сърдечния ритъм като сигнали при висок или нисък пулс. И трите варианта на часовника ще са съвместими с Android и iOS смартфони, но първоначално функционалността за LTE ще работи само с Android. Всички версии ще са налични във варианти с диаметър 40 мм и 44 мм, а тази на Under Armour ще разполага с ексклузивна спортна каишка и шестмесечен абонамент за услугата MapMyRun.

Wearabe съобщава още, че моделът ще е позициониран като функционалности между Galaxy Watch и Galaxy Watch Active. Изглежда към момента приоритет на корейците при умните часовници са възможностите за грижа за здравето и фитнес функциите. Очаква се много от функционалностите в това отношение да бъдат запазени от предшественика Galaxy Watch Active, включително проследяване на съня, Samsung Health и вграденият помощник за тренировки.

По отношение на дизайна LTE моделът ще разполага с конструкция от неръждаема стомана, кожена каишка и четири цветови варианта – черен корпус с черна каишка, сребрист с черна, златист с кафява и розово златист с розова. Последната комбинация ще е налична само за часовника с размер 40 мм. Моделите с Bluetooth свързаност ще са с алуминиева конструкция с избор между тъмносин, сребрист и розов цвят със съответстващи каишки.

Източник: Wearable

Препоръчани оферти