Снимки може би показват част от операционната система на Huawei

Снимки може би показват част от операционната система на Huawei

Добавянето на Huawei в забранителен списък от страна на САЩ изправи компанията пред сериозни трудности, а ако ситуацията не намери разрешение в рамките на дадената тримесечна отсрочка, може да ѝ попречи да ползва приложенията и услугите на Google в бъдещи телефони. Китайците вече потвърдиха, че работят върху собствено решение, което може да се появи още тази година в Китай. Според слуховете е доста вероятно алтернативната система да носи името Ark OS. Сега, благодарение на подадена през март патентна заявка в Германия, получаваме достъп до екранни снимки на част от предполагаемия ѝ интерфейс.

Трябва обаче да отбележим, че не се посочва конкретно, че кадрите са от новата операционна система или от потребителски интерфейс, който е предназначен за Android. Освен това от публикуването на изображенията са изминали няколко месеца, което е предпоставка за сериозно развитие в графично отношение. Очаква се Ark OS да поддържа разработени за Android приложения, което се подсказва от споменаването на „Android Green Alliance Standard“. Този стандарт е създаден от няколко китайски компании, сред които Huawei, Tencent и Alibaba. Засега не е 100% сигурно, че компанията ще прибегне до алтернативната платформа, защото междувременно може да бъде постигнато споразумение със САЩ, а освен това и Google лобира за изключването ѝ от евентуални санкции, за да продължи да работи с Huawei.

Източник: WinFuture

Оферти на деня

 • Ти сериозно ли? Няма място за нова мобилна операционна система, още по-малко желание от страна на Huawei. Дори да тръгнат да я пускат, ще им трябват поне 5 години да я доизчистят от основни бъгове. Има място. Конкуренцията винаги е полезна, а дали ще успеят.... ще видим... Само Андроид срещу IOS... банално е и нямат стимул много да се развиват, а просто заимстват една от друга.
  Боби13
 • ==================================
  Blue Sky
 • Аз щях да продавам моя Mate 20 pro щото ми идва голям. Ама сега реших да го задържа точно защото искам да съм в първата вълна потребители на новата ОС. Да знам че ще има неудобства, недоизчистени неща. Но аз съм човек на експеримента и винаги бих дал подкрепата си за смелостта да се измъкне малко монопола на Гугъл. А и вярвам че Хуавей имат ресурса, причините и желанието да го направят.
  propov
 • Стига да е на нормална цена и наистина да поддържа Андроид приложения. Ако не, засега съм се насочил към Realme 3 pro. Адекватни параметри, малко пари, отделен слот за карта памет, дъщерна фирма на Oppo/Vivo/Oneplus. Пак китайче. Но това когато се предаде Xiaomi - то де, сега му поръчах батерия на Nonoh, водят се уж най-добрите не оригинални и си има истински температурен сензор, че от уж оригиналните страшно много ментета с половин капацитет.
  tzincbg
 • -
  npet