Екшън камерата DJI Osmo Action предизвиква GoPro

Екшън камерата DJI Osmo Action предизвиква GoPro

Компанията DJI познаваме с нейните дронове, но вече ще трябва да гледаме на нея и като на производител на екшън камери след премиерата на Osmo Action. Компактното устройство ползва 1/2.3” сензор зад 145-градусова оптика с бленда f/2.8 и може да записва 12МР снимки и 4K HDR видео. Добавена е и система за електронна стабилизация RockSteady, която осигурява изключително плавно движение чрез 18 – 22% изрязване на кадъра. Добавена е и опция за компенсиране на изкривяването на широкоъгълната оптика.

Osmo Action се надява да спечели потребителите и с наличието на два дисплея. Отзад има 2.25" сензорен панел за управление на интерфейса и кадриране, а отпред е добавен 1.4" дисплей, който е удобен при снимане на селфита или влогове. Джаджата е водо- и удароустойчива, като може да издържи падане от 1.5 метра и потапяне на дълбочина до 11 метра без допълнителен калъф. Налична е и възможност за добавяне на допълнителни филтри към обектива – например ND за снимане при силна околна осветеност.

Камерата има три хардуерни бутона (за включване, за запис и за мултифункционален на име Quick Switch), а сред характеристиките откриваме възможност за запис на 12MP RAW (DNG) или JPEG в съотношение 16:9 или 4:3, ISO 100-3200 и скорост между 120 и 1/8000 секунди. Устройството може да записва 4K/60p видео при 100Mbps и 4K HDR клипове при кадрова честота до 30 fps. Откриваме и опция за запис на 1080p видео при 240 fps. DJI Osmo Action е снабдена с Bluetooth и Wi-Fi за връзка с устройства с Android и iOS, има USB-C порт за зареждане или връзка на външен микрофон и поддържа microSD/SDXC/SDHC карти с капацитет до 256GB. Камерата е на цена 379 евро и идва в комплект с различни аксесоари.

Оферти на деня