Електрическият седан BMW i4 е зашеметяващ

Електрическият седан BMW i4 е зашеметяващ

BMW разкри подробности за своя най-нов електрически автомобил, който трябваше да бъде представен на автосалона в Женева, чието провеждане бе отменено заради епидемията от новия коронавирус. Засега става дума за концептуален Gran Coupe модел, но германската компания потвърди, че догодина възнамерява да пусне сериен автомобил, който е базиран на него.

Автомобилът предлага динамичен дизайн, а агресивната предница включва нова версия на характерната за компанията решетка. BMW изтъква и различните промени, които помагат за подобряване на аеродинамичността на формата и би трябвало да доведат до увеличаване на пробега. Специфични за модела са и джантите, които също са проектирани за намаляване на съпротивлението.

Що се отнася до задвижването, потребителите могат да очакват обхват от 600 km (WLTP), мощност до 530 к.с., ускорение от 0 – 100 км/ч за около 4 секунди и максимална скорост над 200 км/ч. Пред шофьора има голям и извит дисплей с покритие против отблясъци, което премахва необходимостта от допълнителен сенник, а това позволява кокпитът да остане отворен и изчистен.

Почти всички функции се управляват през дисплея, включително и климатизацията. Системата предлага и три различни режима на конфигуриране на интерфейса – Core, Sport и Efficient, а промяната се отбелязва освен с дизайна на инструментите и с различното осветление около дисплея и в купето. Автомобилът включва и специални звуци, които са създадени с помощ от известния композитор Ханс Цимер.

Източник: BMW