Ericsson и Apple сключиха патентно споразумение

Най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света Ericsson обяви, че компанията е успяла да постигне патентно споразумение с Аpple, но не уточни какви са финансовите условия и колко ще спечели от него. Шведите очакват през тази година портфолиото им от патенти да донесе приходи от 13-14 милиарда шведски крони (1,52-1,64 милиарда долара), включително с парите от Apple, а през миналата година сумата е била 9,9 милиарда крони (1,16 милиарда долара).

В началото на тази година Ericsson заведе дело срещу Apple заради лицензионни плащания, което беше в отговор на съдебен иск от Apple, в който американската компания се оплакваше от прекалено високите такси за LTE патенти, събирани от шведите. Според по-ранни прогнози на анализатори на Apple ще се наложи да плаща годишно лицензионни такси в размер 2-6 милиарда крони – сумата е базирана на очакваните обеми продадени телефони и таксата за всеки от тях.

Източник: Reuters

  • Щот са некадърни и все гледат да вземат наготово идеите от другите производители и да си ги присвояват...Едно нещо нямат тяхно....(no)(no)(no)
    mathur
  • Докато има балами, които да им купуват продуктите и да се бият сус 85-90% "измислените" от тях патенти( а на всички и ме ясно, че си дават пари под масата да им одобрят патената в САЩ, все пак САЩ си гледа интереса и разбира се, че ще помогне на американска фирма с никакво производство :D ), Епъл ще си продължава да си прави както желае :).
    behwolf