Ето как да използвате Amazon Appstore в България

Ето как да използвате Amazon Appstore в България
Засега магазинът за приложения за Android на Amazon е достъпен само за жителите на Щатите, което определено е недостатък за всички нас, които живеем в останалата част на света. Не за друго, а защото всеки ден услугата предлага безплатно по едно платено приложение - първото такова беше играта Angry Birds Rio, която беше достъпна за изтегляне дни преди да се появи и в Android Market. Добрата новина е, че с някои трикове при създаването на акаунт за Amazon можете да заобиколите ограниченията и да получите достъп до всички безплатни приложения. Оказва се, че Amazon не използва вашия IP адрес, за да определи в коя страна се намирате, а разчита на въведените в акаунта адрес и информация за кредитна карта. Това означава, че можете да посочите измислени данни, за да убедите приложението, че се намирате в Щатите. Единственият минус на това решение е, че ще можете да изтегляте само безплатни приложения, но за много от българските потребители това най-вероятно ще е плюс. Методът е изпробван и работи в България.

1. Пригответе си e-mail адрес, който няма да ви трябва, а ако нямате - регистрирайте си. Ако вече имате акаунт в Amazon, не използвайте e-mail адреса, който е регистриран към него, защото ще въвеждате невярна информация, а това може да доведе до закриването му.

2. Създайте нов акаунт в Amazon с e-mail адреса, който няма да ви трябва или който сте създали за случая.

3. Въведете информация сякаш живеете в Щатите - за това може да помогне сайтът www.fakenamegenerator.com , който генерира всичко необходимо. Той ще ви осигури фиктивни име, адрес, телефонен номер и номер на кредитна карта. В настройките на акаунта активирайте 1-Click покупка на съдържание.

4. Изтеглете приложението Amazon App Store от адрес http://amzn.to/getamazonappstore и го инсталирайте в телефона.

5. След като се впишете с името и паролата на новия си акаунт, вече можете да разглеждате съдържанието на магазина и да изтегляте безплатни приложения, както и платените, които са безплатни за съответния ден.