Ето как изглежда iPhone 5 след 2 месеца употреба

Ето как изглежда iPhone 5 след 2 месеца употреба
След премиерата на iPhone 5 разбрахме, че ако не внимавате при употребата на устройството или не го снабдите с предпазен калъф, външният му вид може бързо да се похаби от износване на анодизираното покритие на алуминиевия корпус. От Gizmodo са решили да проверят какъв ефект върху устройството ще има двумесечно използване без калъф и резултатите определено не са за очите на хора, които се отнасят с внимание към продуктите, които използват. За сравнение е показан и телефон, който постоянно стои в калъф.

Устройството, което е било носено без калъф, е било с одраскан корпус още от първия ден, а авторът на статията пише, че го е носил в джоб или чанта с други предмети. Затова не е изненадващо, че драскотините са в изобилие, а под тях се подава сребристият цвят на алуминия. Износването на анодизираното покритие е добре видимо по ъглите и ръбовете, а след падане на места металът е подбит. Изводът от всичко това е, че ако искате вашият iPhone 5 да изглежда добре и да си спестите инвестиране след година в нов калъф, да внимавате за начина, по който се отнасяте с него.

Повече снимки може да видите тук:
http://gizmodo.com/5963445/the-iphone-5-damage-report-two-months-later

Аксесоари за:
 • [Quote]а при същото потребление айфон четворката ми на две години изглежда много по-запазена.[/Quote] За 4 и 4S никой не говори в тази статия, не виждам защо ги вмъкваш. То главния проблем е, че 5-цата е доста по-калпава от четворката.
  Parmenion
 • И Самсунг нямат извинение, факт е, че може да се направи хем евтино, хем издържливо:)
  mkpetrov
 • [Quote]Все пак не може да се отрече, че пластмасов телефон ще е доста по-запазен при същите условия [/Quote] Не съм много сигурен или поне не всеки телефон, ако примерно подложат S3 на същото и той ще заприлича на нищо. Или поне такъв е случая с моя S3, който уж сравнително пазя, но е почнал да се пука и бели...а при същото потребление айфон четворката ми на две години изглежда много по-запазена.
  board
 • Купувайте си белия айфон момчета и момичета! Ще направите компромис с цвета, какво толкова, голяма работа, че давате една торба левчета за него.:D
  Ванката
 • Обаче мн. ми харесва епъл троловете как намират оправдание за всяка грешка на компанията. Това с бмв-то ми хареса евала. Винаги трябва да намираш положителното дори и ситуацията да е кенеф :)
  benx1111
 • Все пак не може да се отрече, че пластмасов телефон ще е доста по-запазен при същите условия (Ако изобщо има някакви следи), друг е въпросът, че iphone-ът не е единственият телефон с алуминиев панел и вероятно при другите положението е сходно (Но все пак има и една важда разлика - iphone-ът е \"премиум\", като имидж и цена, затова е и по-малко приемливо подобно явление).
  mkpetrov
 • Колко от вас ще си вземат телефон за 2000лв и ще го държат в джоб с други предмети - разбирай ключове. Просто поредната плюнка на обидените gizmido. Трябва да взема да осъдя BMW, че продават драскащи се коли, че вчера някой чобанин ме е забърсал на паркинга :D Че проблем има има, но както винаги се раздухва до небесата а не се пише за наистина сериозни проблеми при другите производители.
  Nistel
 • [Quote]по-голяма персонализация от това, нукой друг не предлага[/Quote] Недей така, че ще вземат да патентоват следите от употреба като начин на персонализация на телефона и тогава жална ни майка...
  Parmenion
 • по-голяма персонализация от това, нукой друг не предлага
  butch_bs
 • Лека корекция - това е "The Phone", а андроид устройство е "просто" СМАРТфон.:P
  mkpetrov
 • пич, ти май не разбираш... това не е просто телефон... това е The Phone... просто телефон се казва за Android устройство... или разбира се Nokia...
  surr3a1
 • Залющен ли е? Залющен. Е значи ,че не си го пазил :D Друго щеше да е ,да не е улющен. Ама той е...;)
  mmmladenov
 • На фона на безумния култ към Apple (iPhone/iPad), които виждаме по опашките на запад, съм склонен да не приемам критиките на Gizmodo чак за \"глупост\"... Много зависи как се отнасяш подсъзнателно към фината техника. Специално за GSM апаратите съм може би направо педантичен. Виждал съм очукани телефони на няколко месеца. Въпреки, че е може би първият ми относително небрежно пазен телефон, моят Milestone на 2 години и 7 месеца без никаква защита или калъф отпред изглежда като нов, само горния ръб на капака отзад е залющен.
  Sage
 • Може и така да е. Все пак още в началото iFixit пуснаха клипче , където 2 годишно момиченце надраска айфоня за 2 минутки. Всеки може сам да тества . ;) http://www.youtube.com/watch?v=OSFKVq36Hgc
  A4i
 • Нямам представа колко добре се държи покритието на айфона, но никога не бих приел информация от gizmogo на сериозно. След проблемите които имаха с Епъл заради откраднатия прототип и след като спряха да ги канят да събитията си, не пропускат възможност да напишат някоя глупост за айфона. Спомням си как случайно бяха изпуснали своята четворка още в първия ден и тя беше станала на сол, после пък раздуха в брутални мащаби проблема с антената и т.н. Та вероятно и сега е подобен случая.
  board
 • Ако не го пазиш и по зле може да изглежда.
  Йордан Узунов
 • хахаххах смях ... това е ТЕЛЕФОН не знаех че има специален начин по който да се отнасям с него. Предлагам на Apple да направят видео инструкции: \"Как да се държим с iPhone\" Това е като с проблема с антената при iPhone 4,когато потребителите бяха обвинени че не знаят по какъв начин да хванат телефона си :D
  mchalakov