Ето как на практика всеки може да блокира акаунта ви в WhatsApp

Ето как на практика всеки може да блокира акаунта ви в WhatsApp

За доста неприятна уязвимост в WhatsApp съобщават от Android Police. Благодарение на нея е възможно деактивирането на акаунта ви от хакер, като за целта е необходимо единствено той да знае вашия телефонен номер. Към момента все още тази уязвимост не е адресирана от компанията.

За да е възможна атаката, хакерът инсталира WhatsApp на ново устройство, въвежда телефонния номер и се опитва да активира услугата за чат. Той не може да осъществи верификация заради двуфакторната система, но след множество безуспешни опити акаунтът се заключва за 12 часа.

В тази ситуация хакерът изпраща съобщение до отдела за поддръжка от свой мейл адрес, като в него се описва, че телефонът е изгубен или откраднат. Той посочва още, че иска свързаният към номера акаунт да бъде деактивиран.

От WhatsApp потвърждават това с отговор по мейл и деактивират акаунта без каквото и да е действие от ваша страна. По този начин нямате достъп до услугата в продължение на известно време. Засега техниката е под формата на доказана концепция, а добрата новина е, че чрез нея не може да бъде получен достъп до акаунта и данните ви.

Източник: Android Police


Втора употреба с гаранция