Samsung тества телефон с нова оптична стабилизация

Samsung тества телефон с нова оптична стабилизация

Холандският сайт GalaxyClub разкрива интересна информация за бъдещите планове на Samsung. Според него корейската компания тества телефон, който включва стабилизация на камерата с изместване на сензора. Тази технология не е нова и от години се ползва от производителите на фотоапарати, но до края на миналата година беше непозната при телефоните. Тогава Apple за първи път я предложи в смартфон с премиерата на iPhone 12 Pro Max.

Има логика и Samsung да последва примера на американската компания, от която често се вдъхновява, и предложи системата на своите потребители, но дали това ще стане поне засега не е ясно. Наскоро се появиха слухове, че Samsung може да си партнира с Olympus за подобряване на камерите на бъдещите й продукти, така че има голяма вероятност новата система за стабилизация да е част от този проект.

Не че корейците нямат опит във фотографията - тяхната серия от безогледални фотоапарати със сменяема оптика NX беше приета много добре, но разработването й беше прекратено още през 2015, а специалистите бяха насочени към развитието на камерите в телефоните на Samsung.

Източник: GalaxyClub

Вземи Apple iPhone 12 Pro Max, 256GB от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Препоръчани оферти