Ето как ще изглежда Xbox Series S (обновено)

Ето как ще изглежда Xbox Series S (обновено)

През следващите дни очакваме Microsoft да представи по-евтина версия на игровата конзола Xbox Series X, която най-вероятно ще се нарича Xbox Series S. Преди това в интернет изтекоха снимки и кратко видео, които разкриха как ще изглежда устройството, а освен това се появи информация и за цената му.

Първото изображение се появи в сайта Thurrott и вероятно то идва от официално маркетингово видео, защото малко по-късно в Twitter беше публикуван и кратък откъс от него. Материалите разкриват, че конзолата има компактни размери и характерен дизайн с кръгла черна решетка, който напомня на серията Xbox One.

Заедно с това Thurrott сподели, че цената на конзолата ще бъде 299 долара. Появилото се видео демонстрира и каква ще бъде разликата в размерите спрямо Xbox Series X, така че устройството ще бъде много по-компактно. Това най-вероятно е постигнато чрез премахването на оптичното устройство.

Очаква се конзолата да предложи графична производителност от около 4 терафлопа спрямо 12 в Xbox Series X, така че вероятно ще е на нивото на One X (6 TFLOPS), но ще е предназначена за игра при по-ниска резолюция. И все пак Xbox Series S ще работи с игри от следващо поколение и ще поддържа много от функциите на новите конзоли като работа с бърза NVMe памет, ray tracing и др.

Междувременно Windows Central също потвърди цената от 299 долара и добави, че Xbox Series X ще се продава за 499 долара, а началото на продажбите ще е 10 ноември. На фона на появилите се детайли за конзолите официалната информация от Microsoft вероятно няма да закъснее. Предстои и Sony да обяви цените на PlayStation 5.

Ново (10:37)

След изтичането на информацията Xbox официално потвърди, че Xbox Series S ще струва 299 долара. Според информацията това е най-малката конзола Xbox досега. Microsoft обещава скоро да разкрие повече подробности. Цената на Xbox Series X все още не е потвърдена официално.

Ново (12:48)

Същият източник публикува в Twitter пълното видео, което разкрива повече за характеристиките на конзолата. Тя е почти 60% по-малка от Xbox Series X, ползва 512GB NVMe SSD, поддържа резолюция 1440р с кадрови честоти до 120fps, 4K ъпскелинг на игри, стрийминг на 4K видео и DirectX ray tracing. Липсва оптично устройство.