Ето какво очакваме от серията Redmi Note 10

Ето какво очакваме от серията Redmi Note 10

Линията Redmi Note е сред най-популярните предложения на Xiaomi през последните години. Устройствата в нея традиционно включват добро съотношение между цена и качество. Без изненади това води и до големи очаквания към бъдещите попълнения в серията Redmi Note 10.

И тъй като премиерата ѝ е съвсем скоро, а именно на 4 март, вече разполагаме с доста информация за нея. Тя включва както слухове, така и официални данни от компанията. В нея най-вероятно ще видим три модела, а именно Redmi Note 10, 10 Pro и 10 Pro Max.

От Xiaomi подсказват, че устройствата ще имат екрани с висока честота на опресняване. Освен това те ще включват чипсети Snapdragon, подобрени вибрационни ефекти, поддръжка за Hi-Res звук, защитно покритие на екрана Gorilla Glass и сертификация IP52.

В официално споделено изображение виждаме един модел от серията с отвор в екрана за селфи камерата. Ще бъде използван и 5MP сензор с телефото макро оптика, но не е ясно дали той ще е във всички модели.

Според лийкъра Ишан Агравал Redmi Note 10 ще включва 4/6GB RAM и 64/128GB памет за файлове. Тук най-вероятно ще бъде използван 6.43-инчов OLED екран с режим Always-On, но не е ясно дали ще има висока честота на опресняване. Сред параметрите ще са още IR предавател и жак за слушалки. Възможно е устройството да използва чипсет Snapdragon 678 и батерия с капацитет 5000 mAh с бързо зареждане при 33 вата. Основната камера би трябвало да е четворна и с 48-мегапикселов сензор.

От друга страна слуховете сочат, че Note 10 Pro ще има 120-херцов LCD екран. Той ще предложи също така 6/8GB RAM, 64/128GB памет за файлове, чипсет Snapdragon 732G и батерия с капацитет 5050 mAh. Освен това основната камера може да включва 64-мегапикселов сензор. Международният му вариант би трябвало да има NFC свързаност.

Redmi Note 10 Pro Max изглежда щре предложи 6/8GB RAM и поне 128GB памет за файлове. Тук може да видим основна камера със 108-мегапикселов сензор. Телефонът ще се предлага в син, черен и бронзов цвят.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция