Ето какво представляват Nokia X и Nokia X+ и Nokia XL с Android (Обновена)

Ето какво представляват Nokia X и Nokia X+ и Nokia XL с Android (Обновена)

В Барселона Nokia представи бюджетните си модели с Android Nokia X и Nokia X+. И двата телефона разполагат с 4-инчов IPS дисплей, 3-мегапикселова камера, двуядрен Snapdragon 8225 процесор на 1 Ghz, корпуси в различни цветове, поддръжка на 2 SIM карти и орязана версия на Android, която ще поддържа приложения за платформата на Google, но няма да включва програмите на Google и достъп до Google Play. В замяна потребителите ще получат достъп до услуги на Microsoft като Skype, OneDrive и Outlook.com.

Разликите между двата модела са в размера на оперативната памет, която е 512 MB при X и 768 MB при X+. Nokia X ще се продава за 89 евро, а неговият събрат - за 99 евро. Освен това Стивън Илъп демонстрира малко изненадващо и трети вариант с името XL, който ще разполага с 5-инчов WVGA дисхлей, 768 MB RAM и 5-мегапикселова камера. За разлика от по-малките си събратя XL ще има и предна 2-мегапикселова камера за видеоразговори. Устройството ще се предлага за 109 евро.

 • Измекярите не само в нашата РОДИНА. По целия свят са гадовете:D
  geleto_
 • Това прасе на снимката да се маха, че не мога да го гледам. Закриха Symbian и Maemo/Meego, видяха, че и с Windows Phone не върви и сега се пробват да правят сапунерки с Android.Сега потребителите на Symbian и Meego се чудят какво да правят телефоните си, защото някакво си прасе решило да си вземе голяма кочинка (Nokia) и да я съсипе. (angry)
  stanchev36
 • Колега Съжалявам ама не си прав достъп до гугъл плей магазина имаш и с " дребосъците " samsung young I lg l3. Това можеш да провериш. Казвам тези модели само за пример . Аз лично смятам че телефон с ОС трябва да е с по голям дисплей за да ти върши работа. Но избора на телефон е въпрос на личен избор и ако ти харесваш нокия и нещата които ти предоставят то добре.
  sgs_maniak
 • Защо този цървул представя новите модели. Не го ли изгониха, или се стиснаха за обещетението му и затова е още начело на макрата.
  NIkolay Nuk