Ето какво се случва с OnePlus Nord при опит за огъване

Ето какво се случва с OnePlus Nord при опит за огъване

Малко след премиерата на новия по-достъпен смартфон на OnePlus, той попадна и в ръцете на Зак от канала в YouTube JerryRigEverything. Той, разбира се, го подлага на обичайните си изпитания за издръжливост.

Екранът е със защитно покритие Gorilla Glass 5, което очаквано се издрасква при използване на инструмент с твърдост 6 по скалата на Моос. Страничната рамка е пластмасова и доста лесно се наранява с макетно ножче. Покритието на гърба обаче е стъклено и няма повреди при преминаване с макетния нож.

При излагане на пламък от запалка пикселите в засегнатата зона на дисплея губят част от свойствата си след около 25 секунди, като след това не се възстановява изцяло нормалното им функциониране, което е нормално за OLED панел.

Финалът идва с теста за здравина на огъване, който води до пропукване на страничната рамка и след това на панела на дисплея. Тук отново трябва да направим уточнението, че Зак подлага телефона на екстремно натоварване и прилага натиск в определени точки, което едва ли ще се получи в ежедневието.