Ето какво ще предлага и колко ще струва сгъваемият смартфон на Samsung

Ето какво ще предлага и колко ще струва сгъваемият смартфон на Samsung

Корейската агенция CS-CIMB Research публикува подробен доклад, който разкрива интересни подробности около спецификациите и цената на смартфона със сгъваем дисплей на Samsung, който вероятно ще се появи под името Galaxy F. Според документа устройството ще разполага с две батерии, които ще са разположени в двете му части. Общият капацитет на акумулаторите ще е 5000 или 6000 mAh, което е логично решение с оглед на големината на панелите.

От CS-CIMB Research твърдят, че са научили от производители на компоненти, че Galaxy F ще разполага с двойна основна камера. Интересното в случая е, че и двата сензора ще са с резолюция 12 мегапиксела. За селфитата ще отговаря 8-мегапикселова единична камера. Samsung ще използват чипсета Exynos 9820 за глобалната версия и Snapdragon 855 за изданието за пазара в САЩ, където корейците поради патентни споразумения използват процесори на Qualcomm.

В доклада на CS-CIMB Research са засегнати и производствените разходи за сгъваемия смартфон. Анализът е показал, че Samsung ще влагат в него компоненти на стойност 636.70 долара, което е със 70% повече от разходите по производството на Galaxy S9+. Очакванията са корейската компания да заложи марж на печалба от 65%, което пък вдига и цената за крайния потребител до впечатляващите 1800 долара.

Източник: Let's Go Digital

  • Нещо на 636.70 долара при тези 65% печалба, как стават 1800 долара? Добре, че не е 100%. Щеше да отиде на 3000
    geleto_
  • Последно се говори за някакви мижави 4ххх mAh на батерията, което може да се окаже единственият, но изключително глупав проблем за модела.
    muamamu1