Apple обвинени в измама за дисплеите на iPhone X, XS и XS Max

Apple обвинени в измама за дисплеите на iPhone X, XS и XS Max

В края на миналата седмица в САЩ е заведено ново дело срещу Apple от страна на потребители. Ищците твърдят, че компанията от Купертино умишлено мами своите клиенти за размерите на дисплеите на iPhone X, XS и XS Max, както и за броя на пикселите, които могат да бъдат изобразени от панелите на тези устройства. В исковата молба, която ще бъде разгледана от съда в Северна Каролина, се твърди, че Apple лъжат за реалните размери на дисплеите на своите телефони, като включват в тях и елементи като прореза и ъглите.

Така например ищците са измерили, че реалният диагонал на дисплея на iPhone X е 5.6875 инча вместо рекламираните 5.8 инча. Друга част от иска касае анонсираната от страна на Apple резолюция, която би трябвало да е 2436 x 1125 пиксела. В исковата молба се твърди, че това не отговаря на действителността, защото продуктът не съдържа пиксели, които имат червен, зелен и син подпиксел. Дисплеите на iPhone X са с по два подпиксела, което според ищците води и до по-ниска от анонсираната разделителна способност.

Заведеното дело далеч не е единственото, което потребители в момента водят срещу Apple. След скандала с умишленото забавяне по софтуерен път на стари модели iPhone със захабени батерии бяха заведени цели 59 различни дела срещу компанията от Купертино. През юни пък хората на Тим Кук се сблъскаха с дело за Apple Watch и неговата чупливост.

Източник: CNET

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Ами 0.1 инч си е 2.5 мм, което никак не е малко в тая индустрия. Ако е вярно, разбира се....
    drkalo
  • Кафе / не шварц / се прави с вода над 90 градуса. Ерго е нормално да получиш много горещ продукт. Другото са приказки от общ характер. П.П. прочети мнението на Якока за съдебната мода в САЩ.
    iavorski
  • Което пък отваря друг казус. Затъпяване или липса на нормална преценка. Преди навсякъде ли е имало предупреждения? Горещо - пари- изгаряш се. Стъклен панел - логично е чуплив. Електронен продукт - чувствителен към удар, екстремна температура.... Пресичаш без да се огледаш - блъснат. Надвесваш се от високо място без да предвидиш че може да залитнеш - падаш. Това са крайности. Преброили там колко точки светят и хоп дело. И не не съм фен на епъл, но е прекалено това. :)
    skyways
  • Преди години, в мегапикселовата надпревара, имаше трлефони 3МП камери, които си бяха с 1,3МП матрица и с интерполация правеха 3МП снимки. Забавянето при обработката беше проблем и производителите дори не си правеха труда камерата да реализира интерполация , а скалираха снимката х4 пъти и хоп - готово.
    A4i
  • Това, че големите корпорации успяха да ви убедят, че са били осъдени за нормално горещо кафе, е плашещо. Значи изобщо не се задълбочавате и не анализирате как ви премятат. Кафето е било изключително горещо - над 90 градуса, при лека неравност на пътя пътничката леко се полива и получава ИЗГАРЯНИЯ ТРЕТА СТЕПЕН, МНОГО СЕДМИЦИ СТРАДАНИЯ, БРУТАЛНО ВИСОКА СМЕТКА ОТ БОЛНИЦАТА (десетки хиляди, там здравната система наистина е абсурдна в това отношение) Та тя е искала само да й се платят медицинските разходи, да се разберат с макдоналдс извън съда. Не и не и тя се принуждава да ги осъди. И има полза - вече има предупреждения, че напитките са горещи, а температурата им е намалена.
    tzincbg
  • По принцип си е вярно. Примерно Самсунг пише на кутиите на телефоните си и какъв е диагонала след зоблянето. Релано погледнато и броя на субпикселите в X e по-малък от 8 Plus.
    board
  • Технически е вярно за диагонала. И понеже са тъпи американци дето се съдят за всичко - например че няма табелка че чая и пая са горещи току виж минало.
    iavorski